یکی از مشهورترین تست هایی که در دنیا برای سنجش روانی مورد استفاده قرار می گیرد آزمون آنلاین NEO است. این تست کاربردهای مختلفی در زمینه ازدواج، استخدام و تشخیص اختلالات روانشناسی دارد. فرم استاندارد مدل شخصیت شناسی NEO پنج عامل اصلی شخصیت بزرگسالان را بررسی می‌کند که همان BIGE FIVE است و علاوه بر ۵ صفت اصلی در هرکدام، شش خصوصیت را نیز برمی‌شمرد.

پرسشنامه‌ی طراحی شده این مدل شخصیت شناسی قدرت زیادی داشته و می‌تواند گوشه و کنارهای مختلفی از شخصیت افراد را نمایش بدهد. با تحلیل عوامل پنج‌گانه‌ی خروجی تست، می‌توان به شهود کاملی نسبت به وضع عاطفی، اجتماعی، تجربی، نگرشی و انگیزشی فرد دست یافت و این به وضوح به شما بعنوان مدیر یا مشاور منابع انسانی هر مجموعه‌ای کمک خواهد کرد.

عصبیت یا شاخص بی ثباتی هیجانی (N)

از جمله ابعاد گستردهی شخصیت، وضعیت سازگاری، ثبات عاطفی فرد، ناسازگاری و عصبیت یا روان نژندی است. داشتن احساسات منفی همچون ترس، غم، برانگیختگی، خشم، احساس گناه، احساس کلافگی دائمی و فراگیر مبنای مقیاس عصبیت  (N) را در آزمون آنلاین NEO تشکیل می‌دهند. از آن رو تأکید بر به کارگیری واژه عصبیت داریم که نزدیکی بیشتری با عصب یا نورون یا نروتیسیزم که نام اصلی این شاخص می باشد را نشان می دهد.

اضطراب:

افراد مضطرب معمولا نگران، ترسیده، مستعد نگرانی، عصبی، پرتنش و وحشت زده هستند. معمولا افراد نمره بالا ترسهای مخصوص به خود و نیز اضطراب همیشگی دارند. افراد نمره پایین افرادی آرام و آسوده هستند. این افراد معمولا در مواردی که همه چیز مطابق خواست آنها پیش نمی رود و با مشکل رو به رو می شوند، از خود اضطزاب و نگرانی بروز نمی دهند.

خشم:

عامل خشم و کینه ورزی گرایش فرد به تجربه‌ی خشم و حالات های وابسته به آن همچون احساس درماندگی و ناکامی را اندازه گیری می کند. این مقیاس آمادگی فرد به احساس خشم را اعم از اینکه به صورت آشکار بروز داده باشد و یا به طور نهفته در فرد باقی بماند را نشان می‌دهد.  در تحقیقات دیده شده که در افراد ناموافق معمولا نمره ی خشم هم بالا است. افراد نمره‌ی پایین افرادی آرام بوده و به آسانی دچار احساس خشم نمی شوند.

افسردگی:

افراد نمره‌ی بالا، مستعد احساس گناه، غم، نومیدی و تنهایی هستند. آنها به راحتی ناامید و سرخورده می شوند. افراد نمره پایین به ندرت چنین احساساتی را تجربه می کنند، اما ضرورت ندارد که افراد سرزنده و سرخوشی باشند.

شرم:

نمرات بالا در این بخش یعنی فرد مستعد شرم، دست‌پاچگی، معذب بودن در حضور دیگران و احساس حقارت است این افراد از سر به سر گذاشتن یا سخنرانی در جمع احساس شرم می کنند. نمرات پایین نشان دهنده‌ی مهارت‌های اجتماعی بالای فرد است این افراد در تلاش اند تا مجلس آرای بلامعارض شوند.

تکانش وری:

تکانشوری یعنی ناتوانی در کنترل  هوسها و امیال نفسانی. در این زمینه افراد دارای تکانش بالا، میل و هوس آنها (مانند غذا، سیگار و مالکیت) چنان قوی است که فرد نمیتواند در برابر آنها مقاومت کند، هر چند می‌داند که پس از رفع میل، از کردار خود پشیمان خواهد شد. افراد نمره پایین معمولا به راحتی می‌توانند در برابر چنین هوس هایی مقاومت کنند.

آسیب پذیری به استرس:

استرس احساسی است که توانایی فرد را کاهش می دهد، این افراد احساسی را دارند که انگار نمی توانند با استرس های روزمره کنار بیایند. پس در موقعیت‌های  استرس زا به مجبورند به دیگران متوسل شده و یا ناامید و آشفته و پریشان می‌شوند.افراد نمره پایین این توانایی را در خویش می بینند که در رویارویی با موقعیت بغرنج خود را کنترل کنند.

 

برونگرایی (E)

همانطور که می‌دانیم، برونگراها افرادی اجتماعی هستند، اما اجتماعی بودن فقط یکی از ویژگیهای این افراد در شاخص برونگرایی آزمون آنلاین NEO  است. افزون بر علاقه به دیگران و تمایل به شرکت در اجتماعات و میهمانی ها، این افراد در عمل قاطع، فعال و حراف یا اهل گفتگو هستند. این افراد هیجان و تحرک را دوست دارند و برآنند که به موفقیت در آینده امیدوار باشند. بازاریاب های موفق کشورهای در حال توسعه و رشد یافته، نمونه ای از افراد برونگرا هستند.

مقیاس های شاخص E نشان دهنده ی علاقه ی افراد به توسعه ی صنعت و کار خود است. در برابر برونگرایان که به روشنی قابل توصیف هستند، درونگرایان را به آسانی نمی توان تعریف کرد. در برخی از جنبه ها، درونگرایی را میتوان به نبود ویژگیها برونگرایی توصیف کرد. درونگرایان افرادی محافظه کارند، اما نه اینکه دوست داشتنی نباشند، مستقلند، نه اینکه در جمع شاخص باشند، و تکرو هستند، اما تنبل و کند نیستند. درونگرایان معمولا خجالتی و در جایی که ترجیح بدهند، تنها هستند.

 

صمیمیت:

صمیمیت یکی از مقیاس های برونگرایی است که بیشترین ارتباط را با کیفیت رابطه‌ی با دیگران را دارد. افراد صمیمی و با محبت که ارتباط دوستانه تری با دیگران دارند، در این مقیاس نمره ی بالایی می آورند. این افراد صادقانه دیگران را دوست دارند و به آسانی با دیگران مراوده و رفاقت برقرار می سازند. افراد نمره پایین الزاما افرادی کینه‌ای و یا بدون احساس همدردی نیستند، بلکه آنها افرادی رسمی و محافظه کار بوده و مایلند فاصله شان را با دیگران حفظ کنند. صمیمیت یکی از مقیاس های E است که با شاخص توافق نسبت دارد، اما از نظر احساس عاطفی متفاوت است.

جمع گرایی:

معنی جمع گرایی برتری دادن به همراهی با دیگران تا تنهایی است. افراد جمع گرا از بودن با دیگران لذت می برند و در هنگام بودن در جمع احساس شادمانی می کنند. افرادی دارای نمره‌ی پایین در این مقیاس ترجیح می‌دهند تنها باشند و از محیط های شلوغ دوری می جویند.

قاطعیت:

: افراد دارای نمره‌ی بالا در این مقیاس افرادی مسلط، با تحکم و از نظر اجتماعی پیشرو و پیشگام به شمار می آیند. آنها بدون تردید حرف میزنند و اغلب در گروه نقش رهبر را به عهده می گیرند این افراد جسور و قدرتمندند، پیشرفت کننده‌ی اجتماعی بوده و قدرت رهبری و گویندگی دارند. افراد نمره پایین ترجیح میدهند که به جای قرار گرفتن در متن اجتماع و مهمانی‌ها، در گوشه کنار  این موقعیت ها قرار داشته باشند و بیشتر علاقه‌ دارند به جای سخنگو، شنونده باشند.

فعالیت:

نمره ی بالا در این مقیاس در کسانی دیده می‌شود که دارای جنب و جوش زیادی هستند، آنان معمولا پر انرژی هستند و همیشه مشغول فعالیت. افراد نمره پایین کند و آرام  هستند؛ هر چند که این افراد ممکن است انسان های تنبل و سهل انگاری به شمار نیآیند.

هیجان خواهی:

به معنی علاقه به هیجان و تحرک، رنگ‌های روشن و محیط‌های شلوغ است.افرادی دارای نمره ی بالا در این مقیاس کسانی مشتاق و حریص برای هیجان و تحریک هستند.  افراد دارای نمره پایین احساس نیاز به هیجان نمی‌کنند و شیوه ای از زندگی را ترجیح می‌دهند که برای افراد دارای نمره بالا در این مقیاس کسل کننده است.

هیجان‌های مثبت:

تمایل به تجربه‌ی هیجان‌های مثبت همچون شادی، لذت، عشق و هیجان را می‌سنجد. افرادی دارای نمره بالا در این مقیاس به راحتی می‌خندند. این افراد دارای روحیه ای شاد و عموما خوشبین هستند. البته افراد دارای نمره پایین هم الزاما ناراحت نیستند، بلکه صرفاً افراد شلوغ و پر سر و صدا و با روحیه‌ای نیستند.

 

بازبودن (O)

به عنوان یکی از ابعاد اصلی شخصیت، باز بودن به تجربه ها بسیار کمتر از عصبیت و برون گرایی شناخته شده است. عناصر تشکیل دهنده ی باز بودن (تصورات فعال، حساسیت به زیبایی، توجه به تجربه های عاطفی درونی، و داوری مستقل) اغلب در نظریه های و ارزیابی شخصیت نقش قابل توجهی را بازی کرده اند و اغلب وحدت این ویژگیها در یک شاخص مورد نظر قرار گرفته است.

افراد باز انسانهایی هستند که در باروری تجربه های درونی و دنیای پیرامون کنجکاو بوده و زندگی آنها سرشار از تجربه است. این افراد طالب لذت بردن از نظریه های جدید و ارزشهای غیرمتعارف هستند و در مقایسه با افراد بسته احساسات مثبت و منفی فراوانی دارند.

تخیل:

تخیل فعال در این افراد زیاد است. آنها از رویا برای خلق دنیایی درونی برای خود استفاده می‌کنند.

زیبا پسندی:

این افراد درک عمیقی از هنر و زیبایی داشته و مجذوب موسیقی و تئاترند. پتانسیل کشیده شدن به دنیای هنر را دارند.

احساسات:

درک ضمنی احساسات درونی و هیجانات خود و تجربه‌ی بیشتر موقعیت‌های هیجانی و احساسی در افراد با نمره‌ی بالا وجود دارد.

اعمال:

انعطاف در اعمال و رفتار. این افراد به ثبات در اعمال توجه زیادی ندارند و بنابراین علاقه به رفتن به جاهای تازه و خوردن غذاهای متنوع و جدید دارند.

عقاید:

کنجکاوی ذهنی و علاقه به فلسفه و محرک‌های ذهنی. نمره‌ی بالا در این بخش موجب رشد ظرفیت‌های فرد است.

ارزش‌ها:

انعطاف در ارزش‌ها به معنای آمادگی برای امتحان مجدد ارزش‌های مذهبی و سیاسی و اجتماعی در این فرد است.

 

توافق (A)

همانند برونگرایی، شاخص توافق در آزمون آنلاین NEO بر گرایش‌های ارتباط بین فردی تأکید دارد. فرد موافق اساسا نوع‌دوست است، با دیگران احساس همدردی می کند و مشتاق به کمک به آنان است و اعتقاد دارد که دیگران نیز با او همین رابطه را دارند. در مقایسه، شخص ناموافق یا مخالف  خود محور، به قصد و نیت دیگران مظنون است و بیشتر اهل رقابت است تا همکاری به نظر می رسد که این شاخص، به سمت جنبه های مثبت اجتماعی و سلامت بیشتر روانی سوق دارد. البته چنین هم هست. افراد موافق محبوب تر از افراد مخالف هستند. در کنار این، آمادگی برای دفاع از حق فردی اولویت دارد و داشتن توافق در صحنه ی نبرد و یا دادگاه، برتری و فضیلت نیست.

اعتماد:

فرد با نمره‌ی بالا اعتقاد عمیقی به درستکار بودن و خوش نیت بودن افراد دارد.

رک گوئی:

رک، بی ریا و صاف و ساده بودن از ویژگیهای این افراد است.

نوع دوستی:

توجه، بخشندگی و کمک به دیگران از مشخصه‌های بارز این فرد است.

همراهی:

تمایل به احترام به دیگران، بخشش و فراموش کردن مسائل بین فردی، فروتنی و ملایمت از ویژگی‌های این افراد است.

تواضع:

نمرات بالا در این مقیاس الزامی به پایین بودن عزت نفس فرد نیست اما فروتنی و عدم تکبر از خصایص اوست.

دل رحمی:

گرایش به دل‌رحمی، حساسیت و در نظر گرفتن دیگران.

 

وجدانی بودن (C)

یکی از موضوع های مهم یک نظریه ی شخصیت  و به‌ویژه در نظریه ی روان پویایی، موضوع کنترل تکانه (فشارهای ناگهانی) است. در روند تکوین و رشد فردی، بیشتر افراد می آموزند که چگونه کشش‌ها و نیازهای خود را اداره کنند. به طور کلی، ناتوانی در برابر تکانه ها و تمایلات نشان دهنده ی N بالا در افراد بالغ در آزمون آنلاین NEO است. از سوی دیگر، کنترل خویشتن می تواند به فرآیند فعال طراحی، سازماندهی و اجرای وظایف نیز گفته شود. فرد وجدانی دارای هدف و خواست‌های قوی و از پیش تعیین شده است. باید توجه کرد که افراد انگشت شماری در جهان می توانند موسیقیدان برجسته یا قهرمان ورزشی شوند، بدون اینکه چنین ویژگی را داشته باشند. بعضی این شاخص را تمایل به موفقیت نامیده اند.

کفایت:

این بخش مؤثر بودن فرد را می‌سنجد. نمرات پایین در این مقیاس به معنی بی‌اعتماد بودن به توانایی‌های خود است.

نظم و ترتیب:

گرایش به تمیزی، آراستگی و مرتب بودن. این افراد قدرت سامان‌دهی به اشیاء و اتفاقات دارند.

وظیفه شناسی:

این بخش علاقه به پایبندی به اصول اخلاقی و تعهدات را می‌سنجد.

تلاش برای موفقیت:

کار سخت برای رسیدن به اهداف، ساعی و هدفمندی، قدرت جهت‌دهی به زندگی و … از خصایص این فرد است.

خویشتنداری:

توانایی فرد در شروع وظایف و ادامه‌ی آن به جهت تکمیل، علی‌رغم آشفتگی‌ها در این بخش مورد توجه قرار می‌گیرد.

احتیاط در تصمیم گیری:

این بخش عبارت است از تمایل فرد به فکر قبل از عمل، تامل زیاد و احتیاط در انجام امور.

 

1.فرد نگرانی نیستم.
2.بیشتر افرادی را که با آنها در تماس هستم، واقعا دوست دارم.
3.خیال پردازی من بسیار قوی است.
4.نسبت به قصد و نیت دیگران حساس و مشکوک هستم.
5.دیگران مرا فردی عاقل و محتاط می‌شناسند.
6.اغلب از طرز برخورد دیگران با خود عصبانی می شوم.
7.معمولاً از جاهای شلوغ گریزانم.
8.جنبه‌های هنری و زیبایی شناسی برای من زیاد اهمیت ندارند.
9.آدم مکار یا زیرکی نیستم.
10.ترجیح می دهم در طی هر کاری آزادی انتخاب داشته باشم تا اینکه هر کاری را با نقشه از پیش تعیین شده انجام دهم.
11.بندرت احساس تنهایی و غم می کنم.
12.من فردی مسلط، استوار و قاطع هستم.
13.زندگی بدون عواطف و هیجانات قوی برایم جالب نخواهد بود.
14.بعضی‌ها مرا آدمی خودخواه و خود محور می‌دانند.
15.سعی می کنم که همه کارهایم را با احساس مسئولیت انجام دهم.
16.در مواجه با دیگران همیشه نگران هستم که نکند مرتکب اشتباهی شوم.
17.در موقع کار یا تفریح عجله و شتاب به خرج نمی‌دهم.
18.بر اموراتم مسلط هستم.
19.همکاری را بر رقابت با دیگران ترجیح می دهم.
20.سخت‌گیر نیستم و مسائل را جدی نمی‌گیرم.
21.به ندرت خود را بیش از حد درگیر مسائل می کنم.
22.اغلب تشنه هیجان هستم.
23.اغلب از کلنجار رفتن با نظریه‌ها یا مفاهیم انتزاعی (ذهنی) لذت می بردم.
24.از لاف زدن درباره استعدادها و موفقیت‌های خود بدم نمی‌آید.
25.به خوبی می‌توانم کارهایم را طوری تنظیم کنم که درست سر زمان تعیین شده انجام شوند.
26.اغلب احساس درماندگی می کنم و دنبال کسی می گردم که مشکلاتم را برطرف کند.
27.هرگز از شدت خوشحالی از جا نپردیده ام.
28.فکر می‌کنم آموزش مطالب متناقض به دانشجویان فقط به سردرگمی و گمراهی آنها منجر خواهدشد.
29.لازم است که رهبران سیاسی از جنبه‌های انسانی سیاست‌های خود آگاهی بیشتری داشته باشند.
30.درطول سال‌های‌گذشته بعضی‌وقت‌ها دست به‌کارهای احمقانه‌ای زده‌ام.
31.زود می‌ترسم.
32.از مصاحبت با دیگران چندان لذت نمی‌برم.
33.سعی می‌کنم کلیه افکارم را در جهات واقع‌بینانه هدایت کنم و از تخیل و رویاپردازی اجتناب نمایم.
34.فکر می کنم اغلب مردم درزندگی دارای حسن نیت هستند.
35.من مسئولیت‌های اجتماعی همچون رأی دادن را جدی نمی‌گیرم.
36.خلقی (روحیه‌ای) باثبات دارم.
37.دوست دارم همیشه افراد زیادی دور و برم باشد.
38.گاهی کاملاً جذب (محو) موسیقی می‌شوم که به آن گوش می‌دهم.
39.اگر لازم باشد حاضرم از دیگران برای رسیدن به مقاصد خود سوء استفاده کنم.
40.وسایل متعلق به خود را تمیز و مرتب نگه می‌دارم.
41.کاملاً احساس بی‌ارزش می‌کنم.
42.گاهی نمی‌توانم آن طور که باید و شاید از خود قاطعیت نشان دهم.
43.به‌ندرت دچار هیجانات و عواطف شدید می شوم.
44.سعی می‌کنم در مقابل همه مؤدب باشم.
45.گاهی آن طور که باید و شاید قابل اتکا و اعتماد نیستم.
46.وقتی با دیگران هستم احساس راحتی کرده و به ندرت نگران رفتار خود می شوم.
47.وقتی کاری را به عهده می گیرم، آن را جدی و با اشتیاق انجام می دهم.
48.فکر می‌کنم یاد گرفتن سرگرمی جدید و مهارت پیدا کردن در انجام آن کار جالبی است.
49.هنگامی‌که لازم باشد می‌توانم از دیگران ایراد بگیرم و به آنها گوش‌زد نمایم.
50.دارای اهداف‌روشنی هستم و برای رسیدن‌به آنها طبق ‌برنامه عمل می‌کنم.
51.مقاومت در مقابل خواسته‌ها و هوس‌های آنی برایم آسان نیست.
52.دوست ندارم تعطیلات خود را در جاهای شلوغ و پرهیجان بگذرانم.
53.بحث‌های فلسفی برایم خسته‌کننده هستند.
54.ترجیح می‌دهم در مورد خودم و کارهایم حرف نزنم.
55.قبل از شروع هر کاری وقت‌زیادی را تلف می‌کنم.
56.احساس می‌کنم که می‌توانم با اغلب مشکلاتم مقابله کنم.
57.گاهی حالت سرخوشی و نشاط شدیدی را احساس می‌کنم.
58.به نظر من قوانین و سیاست‌های اجتماعی بایستی مطابق با نیازهای زمان که در حال تغییر است، تحول پیدا کنند.
59.در روش‌هایم سرسخت و لجوج هستم.
60.قبل از اینکه تصمیم بگیرم به همه جوانب کار فکر می‌کنم.
61.به‌ندرت احساس اضطراب یا ترس می‌کنم.
62.دیگران مرا به عنوان فردی گرم و صمیمی می‌ دانند.
63.من زندگی تخیلی فعالی دارم.
64.فکر می‌کنم اکثر مردم، اگر به آن ها اجازه داده شود، از آدم سوء استفاده می‌کنند.
65.سعی می‌کنم از آنچه اتفاق می‌افتد مطلع باشم و معمولاً تصمیم‌های موثر و دقیق می‌گیرم.
66.من به آدمی جوشی و عصبی معروف هستم.
67.غالباً ترجیح می‌دهم که کارها را به‌تنهایی انجام دهم.
68.گوش‌دادن به موسیقی کلاسیک و یا سنتی برایم خسته‌کننده است.
69.حتی اگر بخواهم نمی‌توانم کسی را فریب بدهم.
70.فرد بسیار منظم و با برنامه ای نیستم.
71.به‌ندرت غمگین و افسرده می شوم.
72.معمولاً رهبری گروه‌هایی که عضوآنها بوده ام، به عهده من بوده است.
73.اینکه راجع‌به موضوعات چه احساسی دارم برایم مهم است.
74.برخی فکر می‌کنند من فردی حسابگر و خشک هستم.
75.بدهکاری‌هایم را سر موقع و کامل پرداخت می‌کنم.
76.بعضی وقت ها طوری احساس خجالت کرده ام که دلم می خواست خود را از دیگران پنهان کنم.
77.کارهایم را به کندی ولی پیوسته و به مرور انجام می دهم.
78.هنگامی که روش صحیح انجام کاری را یافتم آن را همواره دنبال می کنم.
79.حتی هنگامی که ابراز خشم، منطقی و بجاست در بروز آن تردید دارم.
80.وقتی برنامه ای را برای بهبودی وضعیت خودم شروع می کنم معمولاً بعد از چند روز آن را کنار می گذارم.
81.مقاومت در برابر وسوسه ها یا هوس ها برایم کار مشکلی نیست.
82.گاهی کارهایی را فقط برای سرگرمی و وقت تلف کردن انجام داده ام.
83.از حل جدول و معما لذت می‌برم.
84.بر این باورم که از بیشتر مردم بهتر هستم.
85.فرد فعال (مولدی) هستم که همیشه کارم را کامل انجام می‌دهم.
86.هنگامی که تحت فشارهای روحی زیادی هستم گاه احساس می‌کنم که دارم خرد می‌شوم.
87.شخص خوشحال و امیدواری نیستم.
88.معتقدم که هنگام تصمیم‌گیری در مسایل اخلاقی باید تابع نظر رهبران دینی خود باشیم.
89.ما هرگز نمی‌توانیم برای افراد فقیر و سالمند کار زیادی بکنیم.
90.گاهی اول عمل می‌کنم بعد می‌اندیشم.
91.اغلب احساس عصبی بودن و تنش می‌کنم.
92.اغلب مردم مرا فردی سرد و غیر صمیمی می‌شناسند.
93.دوست ندارم وقتم را با خیال‌پردازی تلف کنم.
94.فکر می‌کنم که بیشتر مردمی که با آن ها رابطه دارم افرادی درستکار و قابل اطمینان هستند.
95.غالب اوقات بدون آمادگی کافی درگیر کارها می‌شوم.
96.فردی حساس و دمدمی مزاج به حساب نمی‌آیم.
97.اگر برای مدت طولانی تنها باشم واقعا نیاز به دیگران را حس می کنم.
98.نقش‌ها و نظم های موجود در طبیعت مرا مبهوت می کنند.
99.کاملاً صادق و درستکار بودن در تجارت و کاسبی روش مناسبی نیست.
100.دوست دارم هر چیزی را در جای خودش قرار دهم تا بعدا به راحتی به آن دسترسی داشته باشم.
101.بعضی اوقات عمیقا احساس پشیمانی و گناه می کنم.
102.غالبا در جلسات می گذارم دیگران بیشتر حرف‌ها را بزنند.
103.بندرت به احساسات آتی خود توجه می کنم.
104.اغلب سعی می کنم نسبت به افکار و احساسات دیگران آگاهی داشته و احترام بگذارم.
105.گاهی در بازی ها تقلب می‌کنم.
106.اگر دیگران سربه‌سر من بگذارند و با من شوخی کنند زیاد ناراحت نمی‌شوم.
107.اغلب احساس می‌کنم که سرشار از انرژی هستم.
108.اغلب غذاهای جدید و یا اشیا را امتحان می کنم.
109.اگر کسانی را دوست نداشته باشم برایم مهم نیست که متوجه شوند.
110.برای رسیدن به اهدافم سخت تلاش می‌کنم.
111.موقع خوردن غذای مورد علاقه‌ام میل دارم خیلی بخورم.
112.سعی می‌کنم فیلم‌های ترسناک و تکان دهنده را نبینم.
113.بعضی مواقع که دیگران درباره موضوعات کاملاً انتزاعی و نظری صحبت می کنند حوصله ام سر می رود.
114.سعی می‌کنم شخص متواضع و فروتنی باشم.
115.برایم مشکل است خودم را مجبور به انجام وظایفم کنم.
116.در مواقع اضطراری و بحرانی خونسردی خود را حفظ می کنم.
117.بعضی از اوقات احساس خوشحالی می کنم.
118.معتقدم که هر جامعه‌ای دارای باورهای صحیح و غلط خاص خود است که برای خود آن جامعه دارای اعتبار و ارزش دارد.
119.با افرادی‌که ‌در خیابان‌ها گدایی‌می‌کنند هیچ‌گونه احساس‌همدردی ندارم.
120.همیشه قبل از دست زدن به عملی پیامدهای آن را در نظر می‌گیرم.
121.بندرت نگران آینده می‌شوم.
122.از صحبت کردن با دیگران واقعا لذت می برم .
123.از تمرکز بر یک موضوع خیالی، و بررسی تمام احتمالات ممکن و شاخ و برگ دادن به آن لذت می‌برم.
124.وقتی شخصی کار خوبی را برایم انجام می‌دهد به نیت او مشکوک می‌شوم
125.به قضاوت‌های صحیح و دقیق خود افتخار می کنم.
126.اغلب از افرادی که باید با آنها در ارتباط باشم، خوشم نمی‌آید
127.کارهایی را ترجیح می دهم که بتوانم به تنهایی و بدون تحمل مزاحمت دیگران انجام دهم .
128.شعر تاثیر چندانی روی من ندارد .
129.از اینکه دیگران فکر کنند فرد متظاهری هستم متنفرم
130.فکر نمی‌کنم که هیچ‌وقت بتوانم آدم منظمی بشوم.
131.هرگاه اشتباهی رخ می دهد من خودم را سرزنش می کنم.
132.سایر افراد غالباً برای تصمیم‌گیری به من نگاه می‌کنند.
133.تجارب هیجانی و احساسی گسترده و گوناگونی به من دست می‌دهد.
134.من به سخاوت و دست و دلبازی مشهور نیستم .
135.وقتی قول یا تعهدی می دهم ، همیشه به آن پایبند و وفا دارم .
136.اغلب در برابر دیگران احساس حقارت میکنم .
137.سرعت عمل و سرحالی من به اندازه دیگران نیست.
138.ترجیح می‌دهم که وقتم را در محیط‌های آشنا بگذرانم .
139.اگر به من توهین شود سعی می کنم آن را ببخشم و فراموش کنم.
140.احساس نمی‌کنم که با فشار دیگران به پیش می‌روم.
141.من بندرت تسلیم خواسته‌های آنی خود می‌شوم.
142.همیشه برای کارم آماده‌ام.
143.از حل کردن مسائل و معماهای پیچیده لذت می‌برم.
144.من در مورد خودم نظر بسیار مثبتی دارم .
145.وقتی کاری را شروع می کنم تقریبا همیشه آن را به پایان می‌رسانم.
146.غالباً تصمیم‌گیری برایم مشکل است.
147.خودم را فردی خیلی سرحال و سرزنده نمی‌دانم.
148.معتقدم که وفاداری به اصول و ایده‌آل‌های شخصی بسیار مهمتر از آزاد اندیشی و نداشتن تعصب است .
149.نیازهای انسانی باید همیشه مقدم بر ملاحظات اقتصادی باشد.
150.غالباً کارهایم را بدون برنامه‌ریزی زمانی انجام می‌دهم.
151.غالباً نگران این هستم که مبادا کارها مطابق برنامه یا به درستی پیش نرود
152.لبخند زدن و دوستانه رفتار کردن با غریبه ها برایم آسان است.
153.اگر احساس کنم که ذهنم به سمت خیال‌پردازی می رود معمولاً خود را مشغول‌کرده و ذهن خود را برروی کاری یا فعالیتی متمرکز می‌کنم .
154.واکنش اولیه من نسبت به مردم آن است که به آنها اعتماد کنم .
155.به نظر نمی‌رسد که در هیچ کاری کاملاً موفق باشم.
156.خیلی طول می‌کشد تا من از کوره در بروم (عصبانی بشوم).
157.ترجیح می‌دهم که تعطیلاتم را در یک محل تفریحی شلوغ بگذرانم تا در یک کلبه جنگلی دور افتاده.
158.بعضی از انواع موسیقی برایم بسیار جذاب و شور انگیز هستند.
159.گاهی بازرنگی، دیگران را ودار می‌کنم کاری را که من می‌خواهم انجام دهند.
160.معمولا آدمی کم و بیش سختگیر و پر توقع هستم .
161.خودم را دست کم می‌گیرم.
162.ترجیح می‌دهم که برای خودم کار کنم تا رهبر دیگران باشم.
163.بندرت متوجه احساسات و عواطف حاصل از وضعیت‌های مختلف می‌شوم.
164.اغلب کسانی که مرا می شناسند دوستم دارند .
165.من به شدت پایبند اصول اخلاقی هستم.
166.در حضور رؤسا و یا سایر بزرگان راحت هستم.
167.من غالباً شخص عجولی به نظر می‌رسم.
168.گاهی فقط به منظور ایجاد تنوع در زندگی محل اثاثیه خانه را تغییر می دهم
169.اگر شخصی دعوا را شروع کند من آماده دعوا کردن هستم.
170.تلاش می‌کنم آنچه را که می‌توانم به دست آورم.
171.گاهی از پرخوری بیمار می‌شوم.
172.عاشق ترس و هیجانی هستم که از سوار شدن به چرخ و فلک یا کار های خطرناک دیگر بدست می آید .
173.علاقه‌ای به تامل و تفکر جدی درباره سرنوشت جهان یا انسان ندارم.
174.صرف‌نظر از اینکه دیگران چه وضعیت و شرایطی دارند احساس نمی‌کنم که از آنها بهتر باشم.
175.وقتی اجرای یک طرح یا نقشه با مشکل روبه رو می شود ، مایلم کار جدیدی را شروع کنم .
176.در یک موقعیت بحرانی بخوبی می توانم خود را کنترل و اداره کنم .
177.من آدم خوش مشرب ، شاد و با روحیه ای هستم .
178.خود را فردی با سعه صدر می دانم که می تواند روش زندگی و طرز فکر دیگران را بخوبی قبول و تحمل نماید .
179.معتقدم که تمام انسان‌ها با ارزش و قابل احترامند.
180.بندرت عجولانه تصمیم می‌گیرم.
181.نسبت به اکثر افراد دارای ترس‌های کمتری هستم.
182.به دوستانم وابستگی عاطفی زیادی دارم.
183.درکودکی بندرت از بازی‌هایی که جنبه نمایشی و تخیلی داشتند خوشم می‌آمد.
184.معمولاً در مورد افراد، خوشبین و خوش باورم.
185.شخص بسیارشایسته و توانایی هستم.
186.گاهی بداخلاق و ترشرو می شوم .
187.معاشرتها و گردهمائی های اجتماعی معمولا برایم ناخوشایند و کسل کننده است .
188.بعضی وقت ها که یک شعری را می خوانم یا یک اثر هنری را تماشا می کنم ، موجی از احساس افسردگی یا هیجان مرا در بر می گیرد .
189.گاهی اوقات افراد را به تملق و یا زور وادار به انجام کار های مورد نظر خودم می کنم .
190.در رابطه با پاکی و تمیزی وسواس ندارم.
191.بعضی اوقات زندگی به نظرم تیره و ناامید کننده می آید .
192.در گفتگوها بیشترین سهم از صحبت کردن را من دارم.
193.هم‌حسی با دیگران یعنی داشتن همان احساسی که آنها دارند ، برایم آسان است .
194.خود را شخصی خیر و نیکوکاری می‌دانم.
195.برای جلوگیری از دوباره‌کاری سعی می‌کنم کارهایم را بادقت انجام دهم.
196.اگر در مورد کسی حرف بدی زده باشم و یا کار خلافی انجام داده باشم ، برایم مشکل است دوباره با او روبرو شوم.
197.زندگی و رویدادهای آن برایم سریع می‌گذرد.
198.برای گذراندن تعطیلات ، ترجیح می دهم به جاهای آشنا و شناخته شده بروم .
199.سرسخت و لجوج هستم.
200.تلاش می‌کنم که هر کاری را به نحواحسن انجام دهم.
201.گاهی کارهایی را بدون تامل انجام می‌دهم و بعد پشیمان می‌شوم.
202.رنگ‌های روشن و چیزهای پر زرق و برق مرا به خود جلب می‌کند.
203.من کنجکاوی‌های فکری زیادی دارم .
204.ترجیح می‌دهم به جای خودم دیگران را تمجید و ستایش کنم.
205.آن قدر کارهای ریز و کوچک برای انجام دادن دارم که گاهی تمام آنها را نادیده می‌گیرم.
206.حتی وقتی به‌نظر می‌رسد همه‌کارها اشتباه‌شده، بازهم ‌می‌توانم تصمیمات خوبی بگیرم.
207.بندرت از لغاتی مثل «فوق‌العاده» و «عالی» برای توصیف تجربیاتم استفاده می‌کنم.
208.فکر می‌کنم اگر فردی در سن 25 سالگی‌اش نداند که به چه چیز معتقد است، دارای مشکلی است.
209.من با افرادی که به‌خوشبختی خودم نیستند احساس همدردی می‌کنم.
210.وقتی می‌خواهم به یک سفر کوتاه بروم، از قبل با دقت در رابطه با آن برنامه‌ریزی می‌کنم.
211.گاهی‌اوقات فکرهای ترسناکی به ذهنم می آید .
212.نسبت به افرادی که با آنها کار می‌کنم علاقه شخصی پیدا می‌کنم.
213.به آسانی به ذهن یا فکرم اجازه نمی دهم تا بدون کنترل یا هدایت در هر جهتی که خواست برود .
214.به طبیعت و فطرت انسان بسیار خوشبین هستم .
215.در کار خودم فردی موثر و کارآمد هستم .
216.حتی آزردگی ها و ناراحتی های کوچک، می تواند در من احساس ناکامی و محرومیت ایجاد کند.
217.از میهمانی‌های شلوغ خوشم می‌آید.
218.از خواندن اشعار حاوی احساسات و تصورات بیشتر از داستان لذت می‌برم.
219.به زیرکی خود در کنترل و اداره کردن مردم ، افتخار می کنم .
220.وقت‌زیادی را برای پیداکردن چیزهایی‌که در سرجایشان نگذاشته‌ام صرف می‌کنم.
221.بیشتر مواقع که کارها طبق نقشه پیش نمی روند یا اشتباه از آب در می آیند ، دلسرد می شوم و می خواهم آنها را ناتمام رها کنم .
222.پذیرش مدیریت و قبول مسئولیت برای من کار ساده ای نیست .
223.چیزهای غریب مثل: بوهای خاص و یا نام مکان‌های دور، می‌تواند در من حالات احساسی شدیدی به وجود بیاورد.
224.اگر بتوانم به دیگران کمک کنم ، به آسانی یا بدون درخواست خود آنها این کار را می کنم .
225.فقط در شرایطی که واقعاً بیمار باشم کارم را تعطیل می‌کنم.
226.وقتی از افراد آشنا کارهای احمقانه سر می‌زند، من به جای آنها احساس خجالت می کنم .
227.شخص بسیار فعالی هستم.
228.برای رفتن به یک محل ، همیشه از مسیر یکسانی استفاده می‌کنم.
229.اغلب با فامیل و همکارانم بگو مگو دارم.
230.من از جمله افراد معتاد به کاری هستم که نمی توانند هرگز بیکار بشینند .
231.همیشه می توانم احساساتم را کنترل کنم .
232.دوست دارم در رویدادهای ورزشی همراه و همگام جمعیت باشم.
233.علائق فکری وسیع و متنوعی دارم .
234.آدمی مهم و برتر هستم .
235.شخص بسیار منظم و مرتبی هستم.
236.از نظر عاطفی کاملاً با ثبات و متعادل هستم.
237.زود خنده ام می گیرد.
238.به عقیده ی من نظام اخلاقی جدید که اجازه هر کاری را به افراد می دهد ، اصلا روش اخلاقی خوبی نیست .
239.ترجیح می دهم فردی “با رحم و با گذشت ” شناخته شوم تا یک فرد “عادل”
240.قبل از پاسخ دادن به هر سوال به دقت درباره آن فکر می کنم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *