دکتر ترانه موذنی

دکتر ترانه موذنی

متخصص در روان شناسی، طرحواره درمانی و آموزش مهارت های زندگی

تلفن تماس: 09011898408

بی توجهی مرد به زن و عواقب آن

بی توجهی مرد به زن و عواقب آن

اگر امکان خواندن این مقاله را ندارید می توانید به فایل صوتی زیر گوش کنید.

از آن جایی که هیچ دو نفری همانند هم نیستند مواقعی پیش می آید که همسر شما کاری می کند یا چیزی می گوید که شما را ناراحت می کند. ولی اگر بابت هر موضوع کوچکی بحث داشته باشید، تعداد مشاجره های شما خیلی زیاد می شود. تحقیقات نشان داده است که برای این که ازدواج موفقیت آمیز باشد باید نکات مثبت آن بیش از نکات منفی اش باشد. به گفته جان گاتمن محقق زناشویی به ازای هر نکته یا اتفاق منفی باید 5 نکته مثبت وجود داشته باشد. کفه ترازو باید به شدت به سمت خوبی ها سنگینی کند. برای ممکن شدن این موضوع باید از مشکلات ریز چشم پوشی کرد نفسی عمیق کشید، (به نکات مثبت همسر فکر کرد) و اگر موضوع به حد مناسب کم اهمیت بود به کلی آن را رها کرد.

همسر شما نیز باید همین کار را بکند. به یک دیگر مهلت استراحت دهید. از هم دیگر چیز های بی نقص نخواهید و به کار های مثبت یک دیگر توجه کنید. چیزی که بر روی آن تمرکز می کنید گسترش پیدا می کند. پس بر روی نکات مثبت تمرکز کنید و خود به خود زندگی شما پر از این نقاط مثبت می شود. باید به هم دیگر فرصت دهیم. باید مهربان، دلسوز و فهیم باشیم. اگر شما مرتب در مورد مشکلات کوچک به همسرتان غر بزنید، فاز تدافعی تبدیل به حالت عادی او می شود و زمانی که به مشکلی واقعاً بزرگ بر می خورید و می خواهید در موردش با همسرتان صحبت کنید او با خود می گوید «باز شروع شد، دیگه چی شده؟» و توجه لازم را دریافت نخواهید کرد. زمانی که می خواهید در مورد موضوع یا مشکلی صحبت کنید مدتی صبر کنید. بگذارید تنش اوضاع کم شود. وقتی عصبی هستید به موضوع نپردازید. اگر پس از گذشت چند وقت هم چنان با آن درگیر بودید تمام و کمال در مورد آن صحبت کنید. با این کار از ضروری بودن بحث در مورد این موضوع اطمینان حاصل می کنید.

به یاد داشته باشید زمان بندی بسیار مهم است. منتظر زمان درست باشید زمانی که جفتتان سیر، سرحال و متمرکز باشید. زمانی که زمان و مکان مناسب برای صحبت هر چه مثبت تر در مورد این موضوع فراهم باشد ولی از این که از برخی موضوعات چشم پوشی می کنید احساس ضعیف بودن نکنید. رها کردن و نادیده گرفتن عملی هوشمندانه است و می توان گفت هنر نادیده انگاشتن برخی اختلاف نظر جزئی در حفظ و پایداری رابطه زوجین هنری ضروری و غیر قابل چشم پوشی هست . زندگی لحظه به لحظه با مسئله همراه است و رشد در گرو حل موثر این مسائل است. تصور اینکه فردی با پاهای آلوده به بی توجهی در قلب یک زن حضور دارد بسیار رنج آور است. ما نمی‌توانیم به گونه ای زندگی کنیم که با مسئله ای روبرو نشویم، اما تلاش در جهت حل این مسائل زمینه ساز رشد بیشتر ما را فراهم می کند. تکته بسیار مهمی که کارشناسان این حوزه در جلوگیری از این اتفاقات دارند مشاوره قبل از ازدواج است. اما نگران نباشید در ادامه به نکاتی درباره بی توجهی مرد به زن و عواقب آن می پردازیم.

بخش مهم و جدایی ناپذیر روابط زوجین، رابطه جنسی میان زن و شوهر است که آن را از سایر روابط انسانی جدا می سازد.
 دانستن اهمیت رابطه جنسی و برقراری صمیمیت جنسی یکی از راههای نشان دادن توجه و عشق به طرف مقابل در روابط زوجین محسوب می شود .دانستن نیازجنسی همسر، نحوه برقراری رابطه با همسر و گفتگو پیرامون نیاز جنسی یکدیگر،فراگیری مهارت های لازم برای داشتن رابطه جنسی متنوع تر و شادتر و افزایش آگاهی به منظور پیشگیری از مشکلات و بیماری های جنسی از جمله مواردی است که می تواند یادآور اهمیت و توجه زوجین به یکدیگر باشد.
 صمیمیت جنسی همواره با پرسش های زیر مورد بررسی قرار می گیرد
از نیازهای جنسی همسرتان خبر دارید؟ چه رفتارهایی موجب تحریک بیشتر همسرتان می شود؟ چه چیزهایی می تواند حس خوب را در همسرتان ایجاد کند؟ صحبت کردن راجع به مسائل جنسی برایتان یادآور چه احساسی خواهد بود؟ احساس گناه، انزجار، خجالت و شرم آیا صحبت پیرامون مسائل جنسی توسط شما به راحتی صورت می گیرد؟
 صمیمیت جنسی صرفاً ارتباطی به دفعات رابطه جنسی ندارد. در صمیمیت جنسی کیفیت رابطه از صرفا کمیت آن مهم تر است. اگر شما بتوانید با یکدیگر به راحتی صحبت کنید و نیازها و علاقه خودتان را در این زمینه مطرح نمایید حامی از صمیمیت جنسی میان شما و همسرتان خواهد بود.

اهمیت ندادن به رابطه جنسی!

یکی از اشتباهات رایج زوجین این است که ممکن است به رابطه جنسی اهمیت چندانی ندهند و آن را یک مسئله بی اهمیت بدانند و بر این باور باشند که صرفا دوست داشتن یکدیگر کفایت می کند و یا نگرش های اشتباهی مبنی بر اینکه عشق پاک است رابطه جنسی میتواند عشق پاک آن ها را به بیراهه هدایت کند. اشتباه دیگری که اصولاً در روابط زوجین دیده میشود آن است که رابطه جنسی را کل یک رابطه زوجین بدانند و به آن اهمیت فراوانی بدهند و فکر کنند بخش عمده ای از رابطه باید صرف روابط جنسی شود. در واقع رابطه جنسی را در شکل متعادل آن به صورت یک پایه از چهارپایه روابط زوجین باید در نظر گرفت رابطه زوجین از چهار پایه اصلی تشکیل شده است که عبارتند از
ارتباط عاطفی، ارتباط شناختی، ارتباط اقتصادی و ارتباط جنسی.

اگر چه گاهی با فرار یا انکار مسائل تصور می‌کنیم مسئله ای وجود ندارد که البته این خود، شرایط را دشوارتر میسازد و در آینده با اشکال پیچیده تری از مسائل روبرو خواهیم شد. بخش عمده ای از مشکلات به پیچیدگی های روابط میان فردی بر می گردد. کیفیت روابط بین فردی در ازدواج از عمده ترین مسائلی است که در زندگی زناشویی نقش تعیین کننده ای را در پیش بینی رضایت از زندگی زناشویی ایفا می کند.

زمانی که دو نفر با پیشینه های متفاوت جنسیتی، شخصیتی و خانوادگی وارد رابطه صمیمانه زناشوئی میشوند تجربه ای بسیار متفاوت از سایر روابط خواهند داشت. رابطه دو طرفه ای که میتواند موجبات رضایت، کفایت و احساس تعلق عمیق را به ارمغان بیاورد و یا به عکس احساس شکست، تنهایی، انزوا، سرخوردگی و بی کفایتی را به همراه داشته باشد.
مقاله حاضر، به طور خاص به زوج ها کمک خواهد کرد تا به گونه ای کارآمد هیجان خود و شریک زندگی شأن را بهتر شناسایی کنند و به گونه ای کارآمد هیجان ها را تنظیم و ابراز کنند.
تعاملات زوجین اغلب به داشتن حرکات موزون با یکدیگر تشبیه شده است. با پخش موسیقی، در صورتی که زوجین هماهنگ با یکدیگر حرکت کنند صحنه خیره کننده ای خواهد بود. اما در صورتی که ناهماهنگ با یکدیگر حرکت کنند اجرای جالبی نخواهند داشت. اساس یک ارتباط، شامل دو قسمت بنیادین است.
یک نفر صحبت میکند دیگری توجه میکند و گوش می‌دهد، آن را درک می‌کند و پاسخ می دهد. سپس در زمان های مختلف نقش هایشان را جابه جا می کنند. عدم توجه یکی از زوجین برانگیختگی هیجانی را افزایش می‌دهد و باعث رفتار نامناسب طرف مقابل میشود .

بررسی علل بی توجهی مرد به زن

هنگامی که زوجین تعارضات زیادی دارند صمیمیت بین آنها کم شده و از انجام کارهای مشترک اجتناب می‌کنند و حتی وقتی کارهایی انجام می دهند که از نظر مکانی در کنار هم هستند، از نظر عاطفی « با هم» فرسنگها فاصله دارند. مردها در چنین حالتی در حالت آماده باش برای شکار نشانه های تعارض قریب الوقوع هستند.
به طوریکه هر عملی را به عنوان علامت تنفر، ناخشنودی یا سردی رابطه تعبیر می کنند. یا اینکه حتی اگر در کنار همسرشان نشسته یا در رختخواب دراز کشیده باشند باز هم نسبت به همسرشان کم محلی می کنند و وارد دنیای تنهایی خود می شوند. اختلاف نظر های مداوم و تعارض های پی در پی که همگی حول موضوعات تکراری میچرخند میتواند مرد را برای همیشه به غار تنهایی خود تبعید کند اما جالب است که تقریباً اغلب مردان قبل از عزیمت دائمی به غار تنهایی خود تلاش‌های فراوانی برای داشتن رابطه با کیفیت کرده‌اند هر چند که با شکست مواجه شده باشند. رسیدن به مرحله بی توجهی و بی تفاوتی در مردان کاملا به تدریج و خاموش صورت میگیرد و همسرشان زمانی متوجه خاموشی توجه و کم شدن علاقه آنها میشوند که تقریبا کار از کار گذشته است.

علت های زیربنایی بی توجهی مرد به زن

بی توجهی مرد به زن و عواقب آن
نکته اول توجه به این نکته است که قبل از اینکه شروع به صحبت کنید چه چیزی را به تعامل خود وارد می کنید. واقعیت این است که ارتباط تنها کلامی و از طریق لغات نیست. بلکه شامل عوامل زیادی است. برای مثال بیان چهره ای، زبان بدن، وضعیت بدن ،نوع تنفس و رفتارهای ناخودآگاه دیگر در حین تعامل با همسرتان آرامش یا برانگیختگی هیجانی او را تغییر می دهد.

هنگامی که وارد رابطه گفتگو با همسرتان می شوید متوجه برانگیختگی هیجانی خود نمی شوید در نتیجه این برانگیختگی هیجانی منجر به ابراز احساسات منفی شما می شود و بدین ترتیب درک و توجهی از جانب همسرتان دریافت نمی کنید و به این شکل او را متهم به بی توجهی در رابطه می کنید‌.
نکته دوم توجه به الگوی توجه_فاصله است. در الگوی توجه_فاصله، بین زن و شوهر عدم هماهنگی وجود دارد.

به عبارتی، یکی به یک شیوه و دیگری به شیوه ای متفاوت عمل می کند. یعنی یکی می خواهد درباره موضوعی صحبت کند اما دیگری در آن لحظه این را نمی‌خواهد و در عوض، تمایل به تنها بودن دارد .چیزی که این الگو را پیچیده میکند این است که فرد پیگیر،گرفتار تله یا طرحواره رهاشدگی باشد و هر گونه فاصله انتخابی یا بی توجهی همسرش را نشانه طرد شدن یا رها شدن خود قلمداد کند. چنین فردی در تلاش برای کسب تایید و جلب توجه همسرش موجبات چسبندگی عاطفی و دلزدگی بیشتر را فراهم می‌کند. بدین شکل با شیوه ای مخرب و ناکارآمد سبب فاصله گرفتن و بی توجهی بیشتر همسر خود و خیانت همسر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: طرحواره درمانی

راهکارهای پیشنهادی به منظور حضور فعالانه و ابراز احساسات مردان در رابطه:

۱) در یک زمان فقط بر یک موضوع که با توجهی همسرتان مواجه شده اید تمرکز کنید و از کلی گویی بپرهیزید
۲) برای موضوع مورد اختلاف بارش فکری انجام دهید. به عنوان اولین موضوع در مورد چیزی که می توانید آن را بهبود ببخشید و مسئله ای که می توانید آن را حل کنید تصویر سازی کنید.
۳) فهرستی از مواردی را تهیه کنید که پیوسته تلاش می کنید همسرتان آنها را به گونه‌ای دیگر انجام دهد اما موفق نشده اید
۴) یکی از مواردی که قصد دارید برای چند هفته آن را بررسی کنید انتخاب نمایید
۵) عیب جویی، گله کردن، غر زدن و پرتوقع بودن یا هر چیز دیگری که فکر می کنید میتواند در مسیر ارتباطی شما مانع ایجاد کند را متوقف کنید
۶) حوزه های مختلف زندگی را که می توانید تقویت کنید در نظر بگیرید و از انجام فعالیت های مشترک به همراه یکدیگر لذت ببرید. انجام فعالیت‌های مشترک و باهم بودن های عاطفی و نه صرفاً فیزیکی میتواند زمینه‌ساز بازگردانی توجه همسرتان به رابطه شود.
تفریح کردن، انجام فعالیت های سرگرم کننده با یکدیگر، سهیم شدن در اهداف و علایق، تنظیم چیدمان اولویت های مشترک، در میان گذاشتن ارزش ها و تجارب شخصی، ابراز محبت کلامی و غیر کلامی، حمایت کردن و داشتن فعالیت جنسی پرشور و متنوع می تواند از جمله فعالیت هایی باشد که پیوند ارتباطی شما را قوی تر و توجه همسرتان به رابطه را بیشتر نماید.

یکی از مهمترین دلایل تمایل زوجین به  رابطه فرازناشویی عدم تامین نیازهای عاطفی و روانی فرد در رابطه است . بی توجهی زوجین نسبت به یکدیگر در زمینه های مختلف اثر انباشتگی دارد. یعنی موارد متعدد در طول زمان جمع میشوند و سپس در یک زمان مشخصی  شکل عینی پیدا میکند.
به عبارت بهتر عدم سرمایه گذاری عاطفی صحیح در روابط زناشویی، بی توجهی زوجین نسبت به یکدیگر و  عدم مراقبت از رابطه از جمله مواردی است که میتواند زمینه ساز خیانت و روابط فرازناشویی محسوب شود.
آیا  برای رابطه وقت میگذاریم؟
کنار یکدیگر اوقات خوشی ایجاد میکنیم ؟ خلوت های غنی با یکدیگر را تجربه میکنیم ؟
 به اندازه کافی یکدیگر را تحسین می کنیم؟
 اوقات فراغت مان  را چگونه می گذرانیم ؟ و با چه افرادی بیشتر در ارتباط هستیم ؟
وقتی در کنار همسرمان  هستیم بیشتر در رابطه با چه موضوعاتی و با چه  قصد و نیتی صحبت می‌کنیم؟
 آیا برای همسرمان منبع ایجاد احساس خوب و رضایت بخش هستیم یا احساس حقارت ، ترس ،نگرانی و خشم ؟
عدم رعایت موارد فوق  در طول زمان جذابیت زوجین را نه تنها کاهش میدهد بلکه باعث به وجود آمدن فرسنگ ها فاصله عاطفی بین زوجین  و سپس طلاق عاطفی آنان و بروز نشانه های خیانت در رابطه میشود.
 حتما مقاله طلاق عاطفی موجود در سایت را بخوانید. افزایش آگاهی شما در این زمینه می‌تواند بسیار کمک دهنده باشد . اینکه به موقع و در زمان مناسب تشخیص دهید چه چیزی در رابطه شما کم است و جای چه ویژگی ها و رفتارهایی خالی می‌باشد . اینکه یاد بگیرید به شکل اصولی مراقبت های لازم را از رابطه تان به عمل آورید.
و  به این ترتیب بتوانید به نوبه خود  سازنده یک رابطه عاشقانه باشید.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

Share on whatsapp
واتس اپ
Share on telegram
تلگرام
Share on twitter
توییتر
Share on linkedin
لینکدین
4.1/5 - (19 امتیاز)

6 پاسخ

  1. سلام خانم دکتر شوهر من اصلا بهم اهمیت نمیده. توی اینترنت کلی سرچ زدم که چطوری توجه شوهرم جلب کنم اما فایده ای نداشت. ممنونم میشم بگین چیکار کنم.

    1. سلام بر شما. اکثر مواردی که در اینترنت موجود هست از منابع علمی نامعتبر هستش و غیر کاربردی هستند. پیشنهاد میشه که از یک مشاور خیلی خوب کمک بگیرین تا مشکلتون به زودی حل بشه چون مسئله بسیار جدی ای هستش که ممکنه زندگی رو نابودی بکشه

  2. سلام به دلیل بی احترام‌های خانواده شوهرم و سردی و کم محبتی های خودش من دیگه قادر به ادامه زندگی باهاش نیستم چه کار کنم

    1. دوست عزیز در شرایط حاضر به هیچ عنوان تا قبل از دریافت مشاوره زناشویی و زوج درمانی برای طلاق و جدایی تصمیم نگیرید . توضیحات کلی پیرامون وضعیت ناخوشایند فعلی رابطه تون دادید که حتما باید در جلسات زوج درمانی با دقت بیشتری مورد بررسی قرار بگیره .

  3. سلام شوهرم اصلا به زندگی خودمون نمیرسه فقط به خانواده باباش رسیدگی میکنه منو بچه هام داریم به پای دیگران میسوزیم.چکارکنم بنظرتون؟مثلا میگم سرم درد میکنه قرص بگیربیار نمیاره اما باباش مرده صدابزنه زنده جوابشو میده

    1. دوست عزیز در رابطه با مشکلی که مطرح کردید عوامل زمینه ساز و عوامل فعال کننده فراوانی وجود دارد که صرفا در غالب یک کامنت نمیتوان به حل آنها پرداخت . حتما از مشاوره خانواده کمک بگیرید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت آنلاین
نوبت تلفنی
نوبت حضوری