دکتر ترانه موذنی

دکتر ترانه موذنی

متخصص در روان شناسی، طرحواره درمانی و آموزش مهارت های زندگی

تلفن تماس: 09011898408

فرهنگ بخشش و عذر خواهی

فرهنگ بخشش و عذر خواهی

اگر امکان خواندن این مقاله را ندارید می توانید به فایل صوتی زیر گوش کنید.

وقتی می گوییم اشتباهمان را می‌پذیریم یعنی چه کار می کنیم؟
پذیرش اشتباه و جبران آن یک مسئله مهم و نوعی شجاعت فردی محسوب می شود. بعد خودخواه درونمان همواره دوست دارد برنده باشد چه در مشاجره با شریک یا همسرمان و چه حتی در یک بحث احمقانه.
عدم پذیرش اشتباه یکی از موانع جدی در مسیر رشد فردی است. یکی از دلایلی که بعضی از افراد نمی توانند اشتباهاتشان را بپذیرند عدم شناخت خود است. گویی ما نسبت به خودمان به نوعی کور هستیم. بعضی افراد پذیرش اشتباه یا ارتکاب آن نوعی تهدید بزرگی برای شخصیتشان محسوب می‌شود و با غرور کاذب از خودشان دفاع می کنند برای بعضی ها پذیرش اشتباهاتشان به میزانی تهدید کننده محسوب می شود که باعث ایجاد احساس شرم، خجالت و گناه در آنها شده و یا شخصیت و اعتقادات شان را به چالش می کشد.
وقتی فرد در پذیرش اشتباهات با مشکل مواجه است، حتی با وجود این که از آن آگاهی دارد اغلب از اینکه قبول اشتباه نشان‌دهنده کمبودهای جدی در شخصیت او محسوب می شود نگران است. از آنجایی که خودداری از اعتراف به اشتباه از غرور شکننده نشأت می گیرد با دور شدن نزدیکان فرد از او احساس دوست داشتنی نبودن فرد تحقق می یابد و این نوعی دفاع ناپخته است. ما در واقع با عدم پذیرش اشتباهاتمان معمولا سعی می‌کنیم مانع از انتقاد علیه خودمان شویم و یا ترس از قضاوت دیگران داریم. پذیرش اشتباه نشان دهنده ظرفیت واقع‌گرایی ما درباره خودمان است اینکه ما «بی عیب» و همیشه «حق به جانب» نیستیم.
پذیرش خطای ما به دیگران این فرصت را می دهد که انتقاد پذیری ما را ببینند و حتی می تواند باعث جلب نظر مثبت آنها نسبت به ما شود همچنین راهی برای شروع گفتگو های با معنا و عمیق بوده در نتیجه به رشد فردی و توسعه روابط مان کمک می‌کند و همچنین این فرصت به ما داده می شود که ما نیز متقابلا فرصت انتقاد و گفتگو برای نزدیکی بیشتر به طرف مقابل را داشته باشیم.

۶ روش برای پذیرش اشتباه در زندگی

همه ما توانایی پذیرش مسئولیت اشتباهاتمان را داریم اما از این ۶ روش برای پذیرش اشتباه استفاده میتوانیم بکنیم.
۱) باور کنید که انسان هستید یعنی به خودتان بگویید من می توانم بپذیرم که اشتباه کردم چون من یک انسانم و همه انسان ها دچار اشتباه می شوند و دیگران به رغم این خطا باز هم من را دوست خواهند داشت
۲) با درون تان ارتباط برقرار کنید از مونولوگ به دیالوگ برسید.
۳) می توانید فهرستی از اشتباهات تان تهیه کنید از خودتان سوال کنید سوالاتی مانند چرا از شنیدن انتقاد میترسم ؟ آیا من فرد صبوری هستم ؟ آیا مهارت کنترل خشم بلدم؟ آیا بیش از حد حسودم؟ آیا به خودم اطمینان دارم؟ آیا خودخواهم؟ در مشاجره اخیر چه نقشی داشتم ؟
۴) اعمال و رفتار من چه تاثیری بر افرادی که برایم اهمیت دارند داشته است؟
۵) از دیگران فیدبک یا بازخورد بگیرید
۶) اگر پذیرش مسئولیت اشتباهاتتان به تنهایی چالش برانگیز است کمک گرفتن از افرادی که صادق ،حامی، دلسوز و مشتاق کمک به شما هستند کار را آسان تر خواهد کرد.
۷) پذیرای انتقاد باشید. زمانی که در «نقطه کور» هستید و خودتان از کار اشتباهی که انجام داده اید آگاهی ندارید نمیتوانید جهت ارتقاء سطح بهداشت روان خود قدم موثری بردارید . رشد تنها از طریق پذیرش اشتباهات خود تلاش برای جبران آن اتفاق می‌افتد.
از یک درمانگر صاحب صلاحیت کمک بگیرید. کمک گرفتن از درمانگر میتواند رشد شما را در عبور از مسیر بهبود سلامت روان ارتقاء بخش

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

Share on whatsapp
واتس اپ
Share on telegram
تلگرام
Share on twitter
توییتر
Share on linkedin
لینکدین
5/5 - (1 امتیاز)

4 پاسخ

  1. سلام
    من عذرخواهی کردن واسم خیلی آسونه اما بخشیدن ادما خیلی واسم سخته و با کوچکترین کارشون از چشمم میفتن و دیگه نمیتونم ببخشمشون و این موضوع خودم رو هم خیلی اذیت میکنه و مدام تو ذهنم کارای دیگران رو مرور میکنم. میخواستم بدونم با مشاوره تلفنی مشکلم حل میشه؟

  2. سلام
    همسر من اصلا نمیتونه عذر خواهی کنه و حتی وقتایی ک میدونه مقصره بازم انقدر مغروره ک حاضره تا چند روز با من بحث کنه اما معذرت خواهی نکنه و حتی بعد از ی مدتی ک بگذره خودش قبول میکنه ک رفتارش تو اون زمان اشتباه بوده… باید چکار کنم ک عذر خواهی واسش اسون تر بشه؟ واقعا دیگه خسته شدم از این ک جای اون هم من باید معذرت بخوام…

    1. دوست عزیز
      صرفا معذرت خواهی کلامی در بهبود رابطه زوجی شما اگر همراه با تلاش برای جبران نباشه تاثیری نخواهد داشت.روش برخورد محروم سازی به شما پیشنهاد میشود و در صورتی موثر واقع نشد حتما از روح درمانی کمک بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت آنلاین
نوبت تلفنی
نوبت حضوری