دکتر ترانه موذنی

دکتر ترانه موذنی

متخصص در روان شناسی، طرحواره درمانی و آموزش مهارت های زندگی

تلفن تماس: 09011898408

بهترین روانشناس

اگر امکان خواندن این مقاله را ندارید می توانید به فایل صوتی زیر گوش کنید.

روانشناس خوب چه ویژگی هایی دارد؟

  • چه متغیرهایی بر میزان مراجعه افراد به منظور دریافت خدمات حرفه ای روانشناختی تاثیرگذار است؟
  • مراجعه افراد به صورت خودخواسته با مراجعه افراد به صورت ارجاع از نهادهای دولتی تاثیری بر کیفیت و میزان اثربخشی خدمات روانشناختی دارد؟
  • آیا صلاحیت حرفه ای روانشناسان از طریق سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور قابل بررسی و پیگیری خواهد بود؟

با مطالعه این مقاله به جواب سوال های فوق دست می یابید.

عوامل تاثیر گذار بر میزان تمایل افراد برای مراجعه به روانشناس

 میزان تمایل و اعتماد افراد یک جامعه به متخصصان سلامت روان و یا نظام سلامت روان به عنوان یک کل منسجم به قابلیت توانمندی علمی و صلاحیت شخصیتی  روان شناسان آن جامعه بستگی دارد. به عبارتی به میزانی که راستی آزمایی مدارک علمی و سوابق تحصیلی روانشناسان در دسترس عموم افراد جامعه قرار  داشته باشد به همان میزان ، اعتماد و تمایل افراد افزایش می یابد.
 پژوهش های صورت گرفته نشان میدهد  که این عوامل بر رفتارهای سلامت جویی افراد نه تنها در حوزه سلامت روان بلکه در تمامی حوزه های سلامتی و پزشکی نیز تأثیر بسزایی دارند.

فرهنگ و آسیب شناسی روانی

وقتی روان شناسان خوب  و مردم عادی درباره فرهنگ صحبت می کنند، معانی متفاوتی از آن در ذهن دارند. فرهنگ واژه ای است که کاربرد فراوانی دارد و معمولا به اشتباه مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از افراد، واژه های «فرهنگ» ، «قومیت» و «نژاد» را در یک معنا به کار می برند. فرهنگ معمولا به شیوه زندگی گروهی از مردم اطلاق می شود که در گذر زمان شکل گرفته است. با این وجود، این تعریف بسیار ساده انگارانه می آید.فرهنگ را میتوان مجموعه ی پیچیده ای تعریف کرد که شامل دانش، باور، هنر، قوانین، اخلاقیات، سنتی و هر گونه قابلیت ها و عادت هایی می شود که توسط یک فرد به عنوان عضوی از جامعه کسب می شود.
فرهنگ و بیماری روانی
 چشم اندازهای نظری و تحقیقات مهم فرهنگ بر این که افراد چگونه علائم خود را ابراز می کنند، علائمشان را انتقال می دهند یا با مشکلات روانی مقابله می کنند و نیز بر تمایل آنها به جستجوی درمان اثر می گذارند. استدلال می شود که فرهنگ و بیماری روانی، کم و بیش در یکدیگر ریشه دارند و فهم نقش فرهنگ در سلامت روانی برای تشخیص و درمان بیماری ها بسیار ضروری و حیاتی است.

بهترین روانشناس تهران

شیوه های متعددی که فرهنگ از طریق آنها بر سلامت روان اثر می گذارد عبارت اند از
ا. تجربه شخصی فرد از بیماری و علائم مرتبط
۲. چگونگی ابراز و بیان تجربه با علائم از سوی افراد با توجه به هنجارهای فرهنگی شان
۳. چگونگی ابراز، تفسیر و در نتیجه تشخیص علائم
۴. چگونگی درمان بیماری روانی و نتیجه نهایی آن
نقش فرهنگ در سلامت روان به بهترین نحو در بیانه سازمان بهداشت جهانی عنوان شده است که می گوید فرهنگ هایی که بیماران از آن می آیند، سلامت روان آنها را شکل داده و بر دریافت انواع خدمات سلامت روان که مورد استفاده آنها خواهد بود اثر می گذارد. افزون بر این، فرهنگ غالب شخص متخصص بالینی و نظام سلامت عمومی و خدماتی بر فرایند تشخیص، درمان و سازمان دهی و تأمین مالی خدمات، تأثیر می گذارد.
نقش فرهنگ و خرده فرهنگ های موجود در هر جامعه ای نیز در این زمینه تاثیر گذار هستند. حتی تعریف سلامت روان یا آسیب شناسی روان نیز بی تاثیر از نژاد و قومیت افراد آن جامعه نخواهد بود.
فرهنگ حتی در مواردی که فرد تصمیم به جستجوی کمک تخصصی می گیرد و در اتاق درمان حضور می یابد بر علائمی که به عنوان بیماری خود گزارش می کند و نشانه هایی که از شرایط خود توصیف میکند نیز اثر می گذارد.
به عنوان مثال در فرهنگ های جمع گرا مانند فرهنگ های آسیایی  که مقابله اجتنابی را تقویت می کند اغلب باعث می شود  افراد مشکلات و بیماری های جسمانی مرتبط به استرس را گزارش کنند نه مشکلات هیجانی و ارتباطی خود را. به همین دلیل مراجعه به روانشناس را نوعی اقدام غیر ضروری میدانند که تنها در شرایط بسیار حاد و غیرقابل حل لازم است در حالی که مراجعه به پزشک برای حل مسائل روانی و جسمانی خط اول درمان محسوب میشود.
از طرفی افراد تابع فرهنگ شرقی و آسیایی  شکایت ها و مشکلات هیجانی را غیر قابل پذیرش تلقی می کنند و با تلاش برای آموختن مهارت تاب آوری به جای مراجعه به روانشناس در تلاش هستند که با نشانه های بیماری خود  مقابله نمایند.

اشتیاق برای یادگیری و ارتباط آن با بهترین روانشناس بودن

چرا که اگر پزشک، توانایی درمان افراد با شرایط مختلف را نداشته باشد، قطعاً نه تنها برای سابقه کاری خود او بد خواهد بود، بلکه در زندگی آینده بیمار نیز تأثیر مخربی خواهد داشت. بنابراین، یک پزشک روانشناس باید به اندازه‌ای از دانش و اطلاعات خود آگاهی داشته باشد، که بتواند نقاط ضعف خود را شناسایی کرده و آن‌ها را بهبود ببخشد.

اشتیاق برای یادگیری و همگام بودن با جدیدترین و به روزترین تکنیک‌های روان درمانی، نه تنها در اینکه به بهترین روانشناس تهران تبدیل شوید تأثیر مهمی دارد، بلکه در توسعه فردی خود پزشک نیز، مؤثر است. به همین خاطر،  بهترین روانشناس در تهران و یا سایر شهرهای ایران، به دلیل تعهدی که به بیماران دارد، باید همواره در کنفرانس و سمینارهای مختلف شرکت کرده و از جدیدترین متدهای درمانی، مطلع شود.

تأثیر همدلی در بهترین روانشناس تهران بودن

یکی از مهم‌ترین خصوصیاتی که بهترین پزشک روانشناس باید داشته باشد، خوب گوش دادن و البته ابراز همدلی با فرد مراجعه کننده می‌باشد. متأسفانه برخی از روانشناسان در حین صحبت کردن فرد، سرگرم کارهای دیگر شده و یا کدام خمیازه می‌کشند. این واکنش‌ها، می‌تواند تأثیر منفی در فرد مراجعه کننده داشته باشد. و او را از ادامه صحبت‌هایش باز دارد. بنابراین، بهترین دکتر روانشناس، حتی اگر بارها یک سری حرف‌های تکراری را شنیده باشد، باز هم باید به حرف ای مراجعه کننده خود با جان و دل گوش کند.

راهنمایی جانبی: در صورتی که در حال حاضر به یک پزشک مراجعه کرده‌اید و این ویژگی را در وی مشاهده نمی‌کنید، بهتر است هرچه سریع‌تر به فکر عوض کردن او باشید. چرا که صحبت کردن با چنین روانشناسی نه تنها دید شما را نسبت به سایر پزشکان روانشناس منفی می‌کند، بلکه شما را نسبت به صحبت کردن و حل مشکل بی‌میل می‌کند.

توانایی حل مسئله توسط بهترین روانشناس تهران

توانایی حل مسئله و مشکل، یکی دیگر از مهم‌ترین مواردی است که در تبدیل یک مشاوره به بهترین روانشناس غرب تهران ، تأثیر چشمگیری دارد. یک مشاوره و یا یک روانشناس باید راه حل‌های مناسبی برای حل مشکل فرد در اختیارش قرار دهد. اما در صورتی که این راه حل در زمان درست در اختیار فرد قرار داده نشود، نه تنها مؤثر نیست، بلکه مخرب هم خواهد بود. یک پزشک روانشناس باید به مراجعه کننده خود این فرصت را بدهد که تمام مشکلاتش را بازگو کرده و سپس راه حل مناسب خود را ارائه کند. چرا که در غیر این صورت، فرد تصور می‌کند که یک نسخه از پیش نوشته شده برای وی تجویز شده است.

رعایت اصول اخلاقی توسط روانشناس

متأسفانه در برخی موارد جزئی، روانشناسان حد و مرز اخلاقی را رد کرده و ارتباطی جز ارتباط دکتر و بیمار با فرد مراجعه کننده برقرار می‌کنند. در برخی موارد، بیمار چون در شرایط مناسب روحی و روانی به سر نمی‌برد، متوجه بدی عملکرد خود نیست. اما انتظار از پزشک، چیز دیگری است. این مسئله که یک فرد جزئی‌ترین مسائل زندگی خود را برای روانشناس بیان می‌کند، نباید پزشک را به اشتباه بیندازد. بنابراین، فرقی نمی‌کند که بهترین روانشناس شمال تهران هستید یا هرکجای دیگر، رعایت حد و مرز اصول اخلاقی را هیچ وقت فراموش نکنید.


اصول مدیریت جلسه درمان توسط درمانگر یا روانشناس

۱) بی طرفی نقش درمانگر را در همه حال حفظ کنید.
۲) تمرکز بالینی خود را حفظ کنید. در بیمارانی که با مشکلات و علائم حیاتی مراجعه می کنند ارزیابی و درمان کافی را کاملاً بی‌طرفانه به عمل آورید.
۳) فرایند بازیابی حافظه که توسط مراجع در جلسه درمان صورت می‌گیرد را به دقت ثبت نمایید.
۴) در کل جلسات درمان همواره دقت خود را برای کنترل سوگیری های شخصی و انتقال متقابل به کار ببرید.
۵) نقش درمانگر را به عنوان یک نقش بی طرف و آگاه با نقش شاهد متخصص مخلوط نکنید و همواره متوجه در هم آمیختن این دو نقش در طول جلسات درمان باشید.
۶) به نقش غیر درمانی خود در رابطه با سایر اعضای خانواده در حین درمان دقت کنید.
۷) روابط درمانی خود را بر اساس همکاری و نظارت در طول جلسات درمان تنظیم نمایید.
۸) حین به کار بردن فنون ویژه مثل تکنیک های تجربی در طرحواره درمانی یا هیپنوتیزم اقدامات لازم و ضرورت اجرای تکنیک را بررسی کنید.
۹) در راستای صلاحیت تخصصی خود حرکت کنید. مسئولیت مواردی را که توان پاسخگویی نسبت به آنها را  ندارید به عهده نگیرید. ورود به حیطه های مختلف درمان باید کاملاً از طرف درمانگر مورد بررسی قرار گرفته باشد.
۱۰) بین حقیقت روایتی و حقیقت سرگذشتی که توسط مراجع در طول جلسات درمان بازگو می شود تفکیک قائل شوید.
۱۱) در موارد مشکل ساز حتماً از همکاران با تجربه خود و  اصول اخلاقی نوشته شده در منشور اخلاقی سازمان نظام روانشناسی کمک و مشورت بگیرید.
۱۲) در کل جلسات درمان خودمختاری آزادی اراده و مسئولیت را برای مراجع خود عنوان اصول اولیه سلامت روان تقویت کنید.
۱۳) در ابتدای جلسات درمان طول جلسات، هزینه درمان،  زمان مورد نیاز برای هر جلسه را به طور کامل برای مراجع توضیح دهید.
۱۴) در ثبت  تاریخچه بیماری و گرفتن شرح حال از مراجع ، بین نظرات شخصی و حقایق  اثبات شده تفکیک قائل شوید.
۱۵) اگر با مراجعی که خاطرات بازیافته ای از کودک آزاری دارد و یا مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته، راحت نیستید حتما درمان را متوقف کرده و بیمار را ارجاع دهید.
۱۶) به عنوان بخشی از ارزیابی کامل بالینی از پرسش  در مورد کودک آزاری و انواع سوء استفاده اعم از جنسی، مالی، عاطفی و …. نهراسید و این بخش از ارزیابی را کامل کنید.

بهترین روانشناس شمال تهران و البته قابل اعتماد

یک فرد زمانی که به دنبال بهترین روانشناس می‌گردد، قطعاً به صورت پیش فرض به وی اعتماد خواهد کرد. بنابراین، یک مشاوره و یا یک دکتر روانشناس باید همواره به خاطر داشته باشد که اعتماد وی را خدشه‌دار نکرده و آن را افزایش نیز بدهد.

راهنمای جانبی:

در برخی موارد، جنسیت پزشک می‌تواند در راحتی فرد مراجعه کننده، مؤثر باشد. در برخی موارد مراجعه کنندگان زن به دنبال بهترین روانشناس زن تهران هستند، چرا که احساس راحتی بیشتری با وی دارند. خصوصاً اگر قصد داشته باشند در خصوص روابط عاطفی و یا زناشویی با وی صحبت کنند. در برخی موارد دیگر، افراد معتقد هستند که برخی از روانشناسان زن، تحت تأثیر عواطف و احساسات خود قرار گرفته و به همین دلیل هیچ وقت به دنبال بهترین روانشناس زن در تهران نمی‌روند! هرچند که این تصویر بسیار غلط بوده و تحت تأثیر افکار جنسیتی قرار دارد.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

Share on whatsapp
واتس اپ
Share on telegram
تلگرام
Share on twitter
توییتر
Share on linkedin
لینکدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت آنلاین
نوبت تلفنی
نوبت حضوری