دکتر ترانه موذنی

دکتر ترانه موذنی

متخصص در روان شناسی، طرحواره درمانی و آموزش مهارت های زندگی

تلفن تماس: 09011898408

6 تکنیک کاربردی برای مدیریت دعواهای خانوادگی

مدیریت دعواهای خانوادگی

اگر امکان خواندن این مقاله را ندارید می توانید به فایل صوتی زیر گوش کنید.

هنگام مشاجره و درگیری مجموعه‌ای از علائم جسمی و روانی بروز می کند. این علائم شامل ضربان سریع قلب، عرق کردن کف دست، سرگیجه، خشم، دلشوره و گرفتگی عضلات است. مهارت حل تعارض از مهارت های بین فردی مهمی است که می توان به شیوه نظام مند از آن برای حل و فصل اختلافات استفاده کرد. تکنیک هایی که در این مقاله می خوانید به شما کمک می کند تا ناسازگاری های عاطفی و خانوادگی خود را مدیریت کنید.

۱) تکنیک بازگشت

وقتی آرام شدید دوباره باز گردید و آرام درباره مشکل بحث کنید. اگر احساس آرامش نمی کنید بحث بر روی مشکل را به زمان بهتری موکول کنید.

۲) تکنیک توقف

پذیرش این تکنیک ساده به زمان و مقداری شوخ‌ طبعی نیاز دارند. وقتی مشاجره و درگیری اوج می‌گیرد دست خود را بالا می‌گیرید و فریاد می زنید «توقف»یا «ایست» این علامتی است که می‌گوید دو طرف باید فریاد را متوقف کنند و به اتاق‌های مجزایی بروند و بعد از ایجاد فاصله ای در میان خود، برای نتیجه گیری از بحث، زمانی را در نظر بگیرند.

۳) تکنیک تایم اوت

متوقف کردن درگیری به معنای حل و فصل مشکل نیست. بلکه مهلتی است که طرفین آرام شوند و به حالت عادی بازگرداند. زوج ها، هنگام مشاجره هیجان زده می شوند. وقتی این اتفاق می‌افتد میزان ضربان قلب، تنفس، نبض و هورمون آدرنالین خون افزایش می‌یابد. یکی از اهداف این مرحله آرام کردن افراد است.به اتاقی می‌روید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بی سروصدا می نشینید.

۴) تکنیک تنفس آهسته

گاهی اوقات برای آرام شدن باید نفس عمیق کشید. در این مهلت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه ای استراحت، دستانتان را روی شکم خود بگذارید و نفس بلندی بکشید. کم کم سرعت نفس کشیدن تان را کم کنید و عمیق تر نفس بکشید و سپس چند تنفس آرام انجام دهید.

۵) تکنیک گفتگوی محترمانه

پس از گوش دادن به همه ی حرف های همسر، از نیازها، نگرانی‌ها و مسائلی که باعث ناراحتی شما شده است، با آرامش و احترام سخن بگویید. نیازها و نگرانی‌های خود را شرح دهید. احساس خود را در مواقعی که آزرده خاطر شدید بیان کنید. همسر خود را سرزنش نکنید. در جستجوی پیشنهاد بهتر، به جای ارائه راه حل به طرف مقابل باشید. از همسرتان بخواهید خلاصه حرف های شما را بازگو کند تا بدین ترتیب گوش دادن فعال را در رابطه خود اجرا کرده باشید. او نیز باید به نیازها و نگرانی های شما توجه کرده باشد آنها را به یاد بسپارد. گاهی اوقات در شرایطی که رسیدن به توافق دشوار باشد درخواست کمک از فرد سوم سودمند می باشد.

۶) تکنیک ارتباط چشمی

گوش دادن و یادگیری آن کار آسانی نیست با استفاده از روش گوش دادن فعال می توانید به همسر خود نشان دهید که به حرف های او گوش می دهید. وقتی همسر شما حرف می‌زند به چشمهایش نگاه کنید با این کار نشان می‌دهید که به حرف‌های او توجه دارید. هر دو الی سه دقیقه یک بار حرف های همسر خود را جمع بندی کرده و بازگو کنید. این روش به همسر شما که ممکن است خسته و عصبی باشد کمک می‌کند تا به آسانی و با اطمینان احساس های خود را به زبان آورد. استفاده از زبان بدن با حرکت‌های مانند تکان دادن سر او را به حرف زدن تشویق می‌کند.

با جواب دقیق و صادقانه به این ۸ سوال کیفیت رابطه عاطفی خودتان را می توانید بسنجید.
۱) در یک روز عادی وضعیت عاطفی شما در رابطه چگونه است؟

  • شاد و راضی
  • افسرده و غمگین
  • دلواپس و مضطرب

۲) هنگام صحبت کردن با شریک عاطفی تان احساس امنیت می کنید و یا همواره نگران هستید که از صحبتهای شما سوء برداشت صورت بگیرد؟
۳) از نظر روحی و جسمی این رابطه برای شما پاداش دهنده است و یا در اغلب مواقع رابطه یادآور خاطرات تلخ و ناخوشایند برای شما می باشد؟
۴) می توانید به عقب برگردید و به جای نادیده گرفتن مشکلات با کمک هم و در بستر رابطه آنها را رفع کنید؟
۵) در اغلب مواقع پیشنهادات شما برای حل مسائل رابطه به سود یکی از طرفین است یا به سود هر دوی شما؟
۶) به طور کلی اوقات خوبی را با هم سپری می کنید و یا بیشتر زمان با هم بودنتان صرف جر و بحث و مرور خاطرات تلخ گذشته می شود؟
۷) کنار هم به خوبی می توانید کار و فعالیت مشترک داشته باشید؟ زمینه رشد فردی بهتری برای یکدیگر میتوانید فراهم کنید؟ به خوشبختی و رضایت یکدیگر اهمیت می دهید؟ باور دارید که طرف مقابل به طور کلی از شما و رابطه حمایت خواهد کرد؟
۸) تمایل دارید این رابطه را به همین شکل حفظ کنید؟ دوست دارید در شرایط ایده آل چه چیزی در رابطه تان را تغییر دهید؟

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

Share on whatsapp
واتس اپ
Share on telegram
تلگرام
Share on twitter
توییتر
Share on linkedin
لینکدین
4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت آنلاین
نوبت تلفنی
نوبت حضوری