دکتر ترانه موذنی

دکتر ترانه موذنی

متخصص در روان شناسی، طرحواره درمانی و آموزش مهارت های زندگی

تلفن تماس: 09011898408

مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج | مشاوره ازدواج

اگر قادر به مطالعه مقاله نیستید می توانید به فایل صوتی زیر گوش بدهید

آمار طلاق در ایران به اعداد وحشتناکی رسیده است! در سال ۱۳۸۷ به ازای هر ۸ ازدواج یک طلاق داشتیم و در سال ۱۳۹۷ این عدد به ۱/۳ ازدواج یک طلاق کاهش یافته است! با کمی تحقیق و بررسی بسیار ساده روی این اعداد و چگونگی پیدایش آن در 10 سال اخیر به سادگی می توان به عمق فاجعه پی برد و اهمیت مشاوره قبل از ازدواج یا همان مشاوره ازدواج را درک کرد!

 شاید برایتان جالب باشد که بدانید بیشتر این طلاق ها در چند سال اول زندگی مشترک شکل گرفته اند! یعنی یک زندگی مشترک حتی 2 تا 3 سال هم عمر نکرده است. به نظر شما دلیل افزایش ترسناک چنین آماری چیست؟

قطعا موارد متفاوتی بر میزان کیفیت زندگی مشترک تاثیر گذار خواهد بود اما حقیقت این است که تمام آنچه که باید قبل از ازدواج دیده می شد، دیده نشده و همچنین زوجین توجه خاصی به آن نداشته اند.

برای دریافت نوبت مشاوره ازدواج با شماره ی زیر تماس بگیرید

09011898408

یا اینجا کلیک کنید

مشاوره قبل از ازدواج بر کیفیت زندگی مشترک تاثیر گذار است!

مزایای مشاوره ازدواجشاید شنیدن این حرف برایتان عجیب باشد که یک مسئله خارجی مانند یک مشاوره ازدواج، بر کیفیت زندگی شما و همسرتان تاثیر گذار باشد. اما حقیقت همین است! فرض کنید قرار است یک محصول جدید بخرید که تابه حال به آن کار نکرده اید. تنها یک دفترچه راهنما یا یک بروشور می تواند شما را آگاه کند که چطور با این محصول کار کنید.

مشاوره قبل از ازدواج، شبیه به یک بروشور راهنما برای دنیایی جدید است

اگر بخواهیم یک مثال ساده تر بزنیم باید بگوییم که دنیای زندگی مشترک شبیه به یک شهربازی است. قبل از ازدواج، همه چیز هیجان انگیز به نظر می رسد اما اگر بدون اطلاعات و شناخت کافی وارد این دنیا شوید، نه تنها نمیتوانید لذت ببرید بلکه در هر لحظه دوست دارید این بازی مسخره به زودی تمام شود.

اگر می گوییم مشاوره قبل از ازدواج، روی کیفیت زندگی مشترک شما تاثیر می گذارد، به این معنی نیست که زندگی شما به یک گارانتی مجهز می شود! منظورمان این است که هرچقدر آگاهی و شناخت شما نسبت به شرایط، شریک زندگی، موقعیت و باید و نبایدهای زندگی دو نفره تان افزایش پیدا کند، احتمال کش و قوس های عجیب و غریب زندگی مشترک کاهش می یابد.

چرا به مشاور قبل از ازدواج مراجعه کنیم؟

 

مشاوره قبل از ازدواج بهترین و کاربردی ترین راه حل جهت جلوگیری از احتمال جدایی زوجین است!

بزرگترین اشتباهی که زنان و مردان جوان در زمان آشنایی و ازدواج خود به آن دچار می شوند این است که به دلایل رایج و البته کاملا بی ربط، از مراجعه به مشاوره ازدواج پرهیز می کنند. به طور مثال افرادی که فامیل هستند یا مدت هاست که فرد مورد نظر خود را می شناسند، با این جمله که “من طرف مقابلم را می شناسم” از مراجعه نزد مشاوره ازدواج صرف نظر می کنند.

همواره این نکته را به یاد داشته باشید که قرار نیست فرد مشاور، در مورد انتخاب شما تصمیم گیری کند یا کلاس دیگران شناسی برایتان برگزار کند! در نهایت تصمیم گیری با شماست اما قطعا شناختی که از از خویشاوندان و افراد آشنا دارید متفاوت از شناخت لازم برای سنجش صلاحیت ازدواج با آن فرد است!

7 فایده مشاوره قبل از ازدواج

 

  • تشخیص نقاط قوت همسران و رشد آن
  • ویژگی های شخصیتی را بررسی کنید
  • تقویت مهارت های ارتباطی
  • حل تعارضات و مشکلات و کاهش استرس
  • بررسی تاریخچه خانوادگی و گذشته هر یک از زوجین
  • بررسی مسائل مالی
  • بیان اهداف شخصی، زناشویی و خانوادگی

مشاوره قبل از ازدواج چطور به شما کمک می کند؟ (باورهای اشتباه در مورد مشاوره قبل ازدواج)

قبل از اینکه در مطب مشاور ازدواج حضور پیدا کنید، این نکته را بارها برای خودتان تکرار کنید که در نهایت شما هستید که باید انتخابان را اعلام کنید. متاسفانه در جامعه فعلی ما دیدگاه درستی در مورد فرد مشاور و همچنین مشاوره پیش از ازدواج وجود ندارد.

برخی از افراد فکر می کنند که مشاور ازدواج به صورت قطعی نظر خود را در مورد یک رابطه بیان می کند و از آنجا که بسیاری از افراد به بیماری وابستگی دچار هستند، از هر گونه نظر مخالف در مورد رابطه شان هراس دارند.

 دسته دیگری از افراد فکر می کنند که اگر در ابتدا زندگیشان با نظر یک فرد دیگر شروع شود، تا آخر مجبورند که از دیگران کمک بگیرند! در صورتی که اینطور نیست. اهمیت حضور یک مشاور در موقعیت های حساس زندگی بیشتر از این حرف هاست. شاید برایتان جالب باشد بدانید اکثر افرادی که از خدمات مشاوره پیش از ازدواج بهره مند شده اند، حتی پس از ازدواج نیز این روند را ترک نکرده اند و در اکثر مراحل زندگی مشترک از مشاوره زناشویی نیز بهره مند شده اند.

در کل نگاه اکثر مردم جامعه نسبت به مشاوره ازدواج، صحیح نیست!

مشاور ازدواج دقیقا چه کار می کند؟

کار مشاور ازدواج این است که به عنوان یک راهنما کنار زن و مرد قرار می گیرد و به عنوان فرد سوم از دیدگاه جدید و کامل تری به بررسی تفاوت ها، نقاط مشترک، مسائل دور مانده و موارد مشابه می پردازد. حتی ممکن است موارد بسیاری میان زنان و مردان وجود داشته باشد که خودشان به تنهایی میزان این مشکلات و عمق آن را درک نکنند. در این موارد، مشاور ازدواج به خوبی عمق مسائل را درک می کند و با توجه به میزان حساسیت آن ها راهنمایی هایی را در مورد ادامه دادن یا حتی قطع کردن روابط اعلام می کند.

به طور مثال مسائل زیر از مواردی هستند که مشاور ازدواج سعی در سنجش میزان آن ها دارد:

  • خشم
  •  خیانت
  • سوء مصرف انواع مواد مخدر
  • مشکلات ارتباطی هر یک از افراد
  •  مشکلات جنسی

قطعا این لیست به همین موارد محدود نمی شود و با توجه به فرد مورد نظر، مواردی که نیاز به بررسی دارند متفاوت است. در نهایت این مشاور ازدواج است که به عنوان یک راهنما کنار خانم و آقا قرار می گیرد تا برای ازدواج آمادگی کامل را پیدا کنند.

 

مسائل مورد بررسی در مشاوره قبل از ازدواج

 

1. حساسیت های همسرتان
هرکسی شخصیتی دارد و حساسیت هایی دارد که وقتی صحبت می کند یا کاری را انجام می دهد نشان می دهد. شخصیت هر فردی از کودکی تا بزرگسالی شکل می گیرد. بنابراین باید بدانید که واکنش همه افراد به حساسیت و خطوط قرمز غیر قابل کنترل است. برای داشتن یک ازدواج موفق و برقراری ارتباط صحیح با همسرتان باید از احساسات او آگاه باشید تا حساسیت همسرتان را تشدید نکنید.
از مهمترین حساسیت های افراد می توان به حساسیت به خشم، حساسیت به احترام، حساسیت به ناامیدی، حساسیت به ارزش ها، حساسیت به بیکاری، حساسیت به خانواده و … اشاره کرد. این حساسیت ها خاطرات گذشته را زنده می کند و ممکن است واکنش احساسی منفی ایجاد کند. شما مسئول این حساسیت منفی نیستید، اما مطمئناً خاطرات و احساسات سرکوب شده همسرتان را زنده خواهید کرد.

2. حساسیت های شما
یکی از مهم ترین چیزهایی که اکثر زوج ها نادیده می گیرند توجه به حساسیت های خودشان است. خاطرات سرکوب شده در ناخودآگاه فرد، که هنگام تحریک شدن به فرد یادآوری می شود، بسیار جدی است. بنابراین ابتدا باید از چیزهایی را که باعث ناراحتی یا عصبانیت شما می شود آگاه باشید. ممکن است عادت های بدی در شوهرتان وجود داشته باشد که دوست ندارید و خاطرات بد و احساسات منفی شما را برانگیخته و شما را عصبانی می کند. در نتیجه مانع از ایجاد رابطه صحیح بین شما و همسرتان می شود.

3. نحوه برخورد با خشم
زوجین معمولاً به طور مداوم در هنگام برخورد با اختلافات زناشویی یکدیگر را سرزنش می کنند. به طوری که همیشه همسرانشان را مسئول به هم خوردن رابطه و نابودی ازدواجشان می دانند. باید بدانید که سرزنش نوعی بهانه خودخواهانه است که به بهای ناراحتی و رنجش دیگران احساس بهتری در خود پیدا می کنید. باید بپذیرید که هیچکس کامل نیست و به جای عیب جویی از همسرتان به طور محبت آمیزی در مورد مسائلی که شما را ناراحت می کند با همسرتان برخورد کنید.

4. مسئولیت پذیری
زمانی که تصمیم می گیرید به جای اینکه منتظر تغییر همسرتان باشید، رفتار خود را اصلاح کنید، احساس مسئولیت می کنید و تغییرات مثبتی در زندگی مشترک خود ایجاد می کنید با گذشت زمان متوجه می شوید که دیگر مشکلات زیاد گذشته را ندارید و احساس ناامیدی و درماندگی از شما دور شده است.
پویایی و مسئولیت پذیری به شما کمک می کند تا به جای تمرکز بر معایب و کاستی ها و انتظار کشیدن، زندگی مشترک خود را بهبود ببخشید. علاوه بر این، باید توجه داشت که با تغییر یکی از همسران، تمام خانواده به سمت تغییر حرکت می کنند. برای آشنایی بیشتر با خانواده های موفق کلیک کنید.

5. دید مثبت داشته باشید
در نهایت باید بدانید که صرف نظر از اینکه چقدر مورد انتقاد قرار می گیرید یا چقدر همسرتان شما را مسئول خراب شدن رابطه میداند همیشه باید نگرش و انرژی مثبت داشته باشید. اگر بخواهید انتقام رفتار و عکس العمل های همسرتان را بگیرید، اذیت میشوید و احساس درماندگی می کنید.

 

ایجاد اهداف و تصمیمات مشترکی برای ازدواجتان

 

شما و همسر آینده تان ممکن است برداشت های متفاوتی از یک ازدواج موفق و شاد داشته باشید. مشاوره قبل از ازدواج در مورد آنچه که هر دوی شما امیدوارید از ازدواج خود به دست آورید می تواند به شما کمک کند تا اهداف و قوانینی را تعیین کنید که خواسته های هر دوی شما را برآورده کند و به آنچه که هر دوی شما به آن اعتقاد دارید دست یابید و اهداف مشترکی را به شما دهد.

5 چالش مشاوره قبل از ازدواج

1. چرا باید به مرکز مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنیم؟ آیا این توصیه برای زوج هایی است که با هم مشکل دارند؟
لازم به ذکر است که زوج درمانی برای همه است نه فقط زوج هایی که در روابط خود مشکل دارند. متأسفانه تحقیقات نشان می دهد که زوج ها به طور متوسط 6 سال با مشکلات خود دست و پنجه نرم می کنند تا به زوج درمانگر مراجعه کنند. حتی اگر شما و همسرتان با مشکل اساسی در رابطه خود برخورد نکرده اید، مشاوره قبل از ازدواج می تواند راه بسیار موثری برای افزایش صمیمیت و ارتباط بهتر باشد.
2. هزینه و زمان
مشاوره ازدواج مستلزم تعهد زمانی است و زوجین باید برای آن وقت بگذارند، اما مشاوره قبل از ازدواج اغلب یک مشاوره طولانی مدت نیست، اما اگر شما و همسرتان علاقه مند به کندوکاو عمیق تر و دقیق تر هستید، می توانید جلسات بیشتری را با مشاورتان بگذرانید. این تصمیم کاملاً به شما بستگی دارد.
پرداخت هزینه مشاوره ازدواج یک سرمایه گذاری ارزشمند در آینده ازدواج شما و سلامت و حال خوب شما است.

3. ترس از ندانسته ها و حوادث
مشاوره ازدواج می تواند با چالش های زیادی روبرو شود، به عنوان مثال ممکن است زوجین در ابتدا از مراجعه به مراکز مشاوره قبل از ازدواج اجتناب کنند و نتوانند با ترس و اضطراب ناشی از بیان ناگفته ها مقابله کنند. قطعاً در جلسات مشاوره مسائل سخت و مهم مطرح خواهد شد. زوج ها اغلب برای اولین بار نظرات، باور ها و عقاید شخصی خود را در مورد مسائل بیان می کنند. گاهی اوقات با کمک روانشناس ازدواج این مشکلات برطرف می شود و تصمیم به ازدواج گرفته می شود اما گاهی به این نتیجه می رسند که همسران مناسب یکدیگر نیستند.

4. آسیب عاطفی
یک روانشناس خوب محیط امنی را برای مراجعان ایجاد می کند تا بتوانند نظرات خود را بدون قضاوت بیان کنند. اما بیان افکار و احساسات گاهی اوقات می تواند احساسات را جریحه دار کند و در یک رابطه تعارض ایجاد کند. صادق بودن در بیان انتظارات، ترس‌ها، تردیدها و اهداف آینده ممکن است منجر به تعارضی کوتاه‌ مدت شود، اما بسیاری از زوج‌ها می ‌توانند این مسیر را طی کنند و با کمک بهترین مشاور ازدواج، روابط خود را تقویت کنند.

5. مشاوره قبل از ازدواج را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟
ملاقات با یک مشاور ازدواج می تواند به زوج ها کمک کند تا برای ازدواج و یک رابطه متعهدانه و طولانی مدت آماده شوند.
مشاوره تخصصی زناشویی با سنجش و شناخت تفاوت های شخصیتی دو طرف، نظر زوجین را در مورد این تفاوت ها جلب می کند وبه شناخت فرد نسبت به خودش کمک زیادی می کند. همچنین توجه داشته باشید که با باورها، ارزش ها، تاریخ و گذشته منحصر به فرد خود وارد رابطه ای می شوید که ممکن است همیشه با شریک زندگی و شریک عاطفی شما هماهنگ نباشد. ارزش‌ها، مذاهب و اعتقادات خانوادگی به قدری متنوع است که این تفاوت‌ها و نادیده گرفتن آنها می‌تواند مشکل ساز باشد. به عنوان مثال: بسیاری از افراد با این باور ازدواج می کنند که ازدواج راه حل بسیاری از مسائل مانند مالی، عاطفی، جنسی، اجتماعی و … است.

مشاوره ازدواج خوب

3 دلیل برای مشاوره قبل از ازدواج

1. ایجاد دید جمعی به جای دید فردی
یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا از تفکر فردی به تفکر جمعی برسید تا نیازها و احساسات دیگران، به ویژه شریک زندگی خود را درک کنید و به آنها اعتبار و ارزش ببخشید. هر یک از ما یک خودخواهی هایی در درون خود داریم که می تواند ما را از تصمیم گیری برای ازدواج باز دارد، اما یک روانشناس خوب ازدواج می تواند به شما و همسرتان کمک کند تا نسبت به احساسات، عواطف و نیازهای یکدیگر حساس باشید.

2. آیا فکر می کنید برای یکدیگر مناسب هستید؟
یک مشاور ازدواج عالی می تواند به شما کمک کند تا تعیین کنید آیا این رابطه برای هر دوی شما مناسب است یا خیر. یا به خاطر عشق چشمانتان را روی خیلی چیزها بسته اید؟

3. آیا در گذشته زندگی می کنید یا زمان حال؟
ما می دانیم که هیچ فردی کامل نیست، اما همچنین می دانیم که بسیاری از افراد ممکن است درگیر گذشته خود باشند. گذشته ای که اکنون دیگر وجود ندارد اما اکنون ما را درگیر کرده است و می تواند تاثیر زیادی بر روابط ما داشته باشد.
در مراکز مشاوره ازدواج، یک مشاور ازدواج خوب می تواند به زوج ها کمک کند تا در مورد یک رابطه سالم، مراحل ازدواج موفق و پیشرفت به سمت یک رابطه عاشقانه طولانی مدت آشنا شوند. توجه به این نکته ضروری است که ارتباطات نقش اصلی را در زندگی زناشویی ایفا می کند و عدم ارتباط موثر شکایت رایج زوج هایی است که در جلسات مشاوره زناشویی شرکت می کنند.

 

مراحل مشاوره قبل از ازدواج چگونه است؟

مشاوره پیش از ازدواج در قالب جلسات مختلفی ارائه می شود. در برخی از این جلسات زوجین به صورت انفرادی و در برخی دیگر به صورت زوجی شرکت می کنند.
در این جلسات مشاور سعی می کند زیرساخت های شخصی زوجین را بیابد که در برخی موارد از تست های مختلفی مانند تست mmpi و تست های دیگر استفاده می کند. این بررسی ها برای شناخت بیشتر شخصیت دو طرف انجام می شود و ترجیحا قبل از ازدواج و حتی در دوران نامزدی انجام می شود.
مشاور پس از انجام آزمون پاسخ این تست ها را به دقت بررسی و تجزیه و تحلیل می کند و ویژگی های شخصیتی مانند برون گرایی یا درون گرایی، میزان توافق پذیری و میزان مسئولیت پذیری را به طرفین اطلاع می دهد و شما را از اختلافاتی که ممکن است در آینده پیش آید مطلع می کند و راهکارهایی برای کاهش این اختلافات در اختیار شما قرار می دهد.

 

چند جلسه مشاوره قبل از ازدواج نیاز است؟

به طور کلی مشاوره قبل از ازدواج از بروز اختلافات اساسی و جدی در آینده جلوگیری می کند و احتمال طلاق را در زندگی مشترک آینده کاهش می دهد. به همین دلیل است که بسیار مهم است.
مشاوره قبل از ازدواج برای زوج ها با تعداد جلسات مختلفی تجویز و ارائه می شود. اما تعداد آن بسته به تفاوت ها و خصوصیات فردی افراد و مشکلاتی که ممکن است در آینده گریبان گیر همسران شود، متغیر است. البته ممکن است برخی از زوج ها به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند.

انواع مشاوره ازدواج کدام اند؟

خوشبختانه شما در شرایط متفاوت و مختلف هم که باشید، می توانید از خدمات مشاوره پیش از ازدواج بهره مند شوید. مشاوره ازدواج در روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه به معرفی تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.

1- مشاوره ازدواج حضوری، بهترین نوع مشاوره قبل ازدواج

بهترین نوع مشاوره ازدواج، مشاوره حضوری است. بسیاری از مواقع پیش آمده است که افراد پس از حضور در یک جلسه مشاور ازدواج به این نتیجه رسیده اند که پیش از این نیاز به یک مشاور فردی داشته اند!

مشاوره قبل از ازدواج

در مشاوره حضوری ازدواج، زن و مرد به صورت همزمان نزد مشاور می روند و در مورد تصمیم ها، مشکلات و حتی ایده آل هایشان صحبت می کنند. ممکن است در شرایط متفاوت فرد مشاور از شما و همسرتان بخواهد به صورت جداگانه با اون صحبت کنید. اگر چنین اتفاقی افتاد جای نگرانی نیست. این مسئله در روند مشاوره ازدواج حضوری، کاملا طبیعی و منطقی است.

2- مشاوره ازدواج آنلاین، بهترین پاسخ برای بهانه ی نبود وقت کافی!

روش دومی که برای دریافت مشاوره می توانید انتخاب کنید، روش مشاوره ازدواج آنلاین است. از نظر کیفیت بررسی، فرقی میان مشاوره به روش آنلاین و دیگر روش ها نیست. قطعا هدف از شکل گیری حالات متفاوت این خدمت رسانی، این است که همه افراد در هر شرایطی به آن دسترسی داشته باشند. حتی در صورتی که خودتان تشخیص می دهید به حضور پر رنگ تر یک دکتر روان شانس یا مشاور خوب نیاز دارید، می توانید از خدماتی که به صورت آنلاین ارائه می شوند، استفاده کنید.

3- مشاوره ازدواج تلفنی، حرف های سختتان را ناشناس و از دور بزنید!

گاهی اوقات صحبت کردن سخت می شود! پیشنهاد می کنیم در تمام فرآیند ازدواج و حتی بعد و قبل از آن، به خودتان سخت نگیرید. لطفا تا جای امکان با خودتان مهربان باشید و این مسئله را فراموش نکنید که اگر شما خودتان را دوست نداشته باشید، کمتر کسی برای دوست داشتن شما توانا خواهد بود! بسیاری از افراد حرف زدن در مورد خودشان، اشتباهاتشان و هر نوع درگیری های ذهنی برایشان سخت و طاقت فرسا است. با توجه به فرهنگ جامعه ی ما این مورد در زنان بیشتر دیده می شود. مشاوره ازدواج تلفنی بهترین انتخاب برای این دسته افراد و تمام کسانی است که امکان مراجعه حضوری به مطب دکتر را ندارند. ممکن است خانم ها به مشاوره ازدواج خانم، توجه بیشتری نشان دهند یا انتخاب یک مشاوره ازدواج زن به آن ها کمک کند تا راحت تر باشند. در هر صورت شرایط اولیه را به بهترین شکل ممکن آماده کنید تا راحت حرف هایتان را بزنید.

 

 

چند آمار در مورد مشاوره قبل از ازدواج

اگرچه مشاوره قبل از ازدواج چیزی نیست که بسیاری از زوج ها آشکارا در مورد آن صحبت کنند، اما آمارهای جهانی وجود دارد که نشان می دهد مشاوره به زوج ها کمک می کند تا ازدواج موفقی داشته باشند.
زوج هایی که از مشاوره قبل از ازدواج استفاده کردند 30 درصد موفق تر از سایر زوج ها بودند.
 44 درصد از زوج هایی که امروزه ازدواج می کنند با مشاوره قبل از ازدواج موافقت می کنند.
میانگین زمانی که زوج ها برای مشاوره قبل از ازدواج صرف می کنند: 8 ساعت
آنچه این آمار نشان می دهد این است که دریافت مشاوره قبل از ازدواج از یک متخصص، حتی برای مدت محدود، می تواند در نتیجه ازدواج شما تاثیر بگذارد.

 

معیارهای انتخاب یک مشاور ازدواج خوب

برای انتخاب مشاور ازدواج مناسب که بهترین روانشناس ازدواج برای شماست، بهتر است به معیارهای زیر توجه کنید:

تحصیلات، تجربه، انتظاراتی که می توانیم از جلسات مشاوره زناشویی داشته باشیم و برنامه مورد نظر روانشناسان ازدواج.

 

آیا مشاوره ازدواج یک مشاوره مذهبی است؟

بسیاری از گروه های مذهبی مشاوره قبل از ازدواج را توصیه می کنند. مشاوره، درمان و رویکردی که در مراکز مشاوره ارائه می شود، متناسب با عقاید مراجعان است و در صورت لزوم می تواند ماهیت مذهبی داشته باشد و روانشناسان ازدواج به نظرات و عقاید شخصی افراد احترام می گذارند.

سخن آخر

در روند مشاوره ازدواج ممکن است هر نوع احساساتی به شما دست بدهد. پیشنهاد می کنیم هیچ دلیلی برای صرف نظر کردن از حضور نزد مشاور قبل از ازدواج نتراشید! قطعا رابطه ای که عشق آن منجر به ماندگاری شود، یک رابطه سالم است و تشکیل رابطه سالم بدون شناخت کامل خودتان و شناخت نسبی فرد مورد نظر، ممکن نیست. مراجعه به مشاوره ازدواج و صحبت با دکتر روانشناس خوب نشان دهنده وجود قطعی یک مشکل نیست. چه بسا تعداد زیادی از زنان و مردان بدون کوچک ترین مشکلی به مشاوره ازدواج می روند تا هیچ نکته ی قابل توجهی را نادیده نگیرند. پس تحت هیچ شرایطی خجالت نکشید و افکار اشتباهتان در مورد مشاوره را دور بریزید.

معمولاً مراجعه به مشاور درصورتی که هیچ گفتگویی بین افراد صورت نگیرد ، مناسب نیست، همانطور که مراجعه به مشاور پس از مدت ها صحبت و برقراری رابطه و ایجاد علاقه بسیار موثر نیست ، بنابراین بهترین زمان مراجعه به مشاور وقتی است که فرد آماده باشد و با طرف مقابل صحبت می کند. حداقل 8 تا 10 ساعت در مورد مسائل مختلف صحبت کرده باشد.

معمولاً مشاوران در صورت لزوم خانواده ها را به شرکت در جلسات دعوت می کنند و از آنجا که مسئولیت ازدواج در هر دو طرف است ، مشاوران بیشتر جلسات را با یک دختر و پسر برگزار می کنند.

بزرگترین اشتباهی که زنان و مردان جوان در زمان آشنایی و ازدواج خود به آن دچار می شوند این است که به دلایل رایج و البته کاملا بی ربط، از مراجعه به مشاوره ازدواج پرهیز می کنند. به طور مثال افرادی که فامیل هستند یا مدت هاست که فرد مورد نظر خود را می شناسند، با این جمله که “من طرف مقابلم را می شناسم” از مراجعه نزد مشاوره ازدواج صرف نظر می کنند.

قبل از اینکه در مطب مشاور ازدواج حضور پیدا کنید، این نکته را بارها برای خودتان تکرار کنید که در نهایت شما هستید که باید انتخابان را اعلام کنید. متاسفانه در جامعه فعلی ما دیدگاه درستی در مورد فرد مشاور و همچنین مشاوره پیش از ازدواج وجود ندارد. برخی از افراد فکر می کنند که مشاور ازدواج به صورت قطعی نظر خود را در مورد یک رابطه بیان می کند و از آنجا که بسیاری از افراد به بیماری وابستگی دچار هستند، از هر گونه نظر مخالف در مورد رابطه شان هراس دارند.

کار مشاور ازدواج این است که به عنوان یک راهنما کنار زن و مرد قرار می گیرد و به عنوان فرد سوم از دیدگاه جدید و کامل تری به بررسی تفاوت ها، نقاط مشترک، مسائل دور مانده و موارد مشابه می پردازد. حتی ممکن است موارد بسیاری میان زنان و مردان وجود داشته باشد که خودشان به تنهایی میزان این مشکلات و عمق آن را درک نکنند. در این موارد، مشاور ازدواج به خوبی عمق مسائل را درک می کند و با توجه به میزان حساسیت آن ها راهنمایی هایی را در مورد ادامه دادن یا حتی قطع کردن روابط اعلام می کند.

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

Share on telegram
تلگرام
Share on whatsapp
واتس اپ
Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on linkedin
لینکدین

81 پاسخ

  1. بله دقیقا متاسفانه بسیاری از طلاق ها بخاطر رعایت نکردن همین نکات کوچیک قبل از ازدواج زوجین هستش. مرسی که وقت میزارین و این مطالب خوب رو مینویسین.

  2. سلام خدمت شما ببخشید من یک سوال داشتم من خانمی را برای ازدواج انتخاب کردم و خیلی به ایشان علاقه مندم و واقعاً دوستشون دارم اما یک مشکلی که وجود داره این هستش که یکی از معیارهای ایشون اینه که مرد باید درامد خیلی خوبی داشته باشه و ایشون دوست داره که همیشه خرج میکنه و و از لحاظ مالی مشکلی وجود نداشته باشه اما متاسفانه من با این مورد مخالفم و میترسم که اگر با ایشون ازدواج بکنم در آینده بسیار مشکلات خطرناکی به وجود بیاد ممنون میشم اگر راهنماییم کنید و نظرتون رو در این مورد بفرمایید

    1. سلام خدمت شما وقتتون بخیر.
      این که دقیقاً خانوم شما چه خلقیات و روحیاتی داره و آیا این روحیات قابل اصلاح هستند باید کامل بررسی و جزئیات شرح داده بشه اما در کل این اختلاف نظرها در آینده باعث بروز اختلافات و تعارضات بسیار جدی خواهند شد که ممکن جبران‌ناپذیر باشد پس بهتره قبل از اینکه وارد زندگی و یک رابطه جدی به بشین این موارد رو حل کنید و بعد دست به اقدام مناسبی بزنید

  3. سلام خانم دکتر خسته نباشید امیدوارم که حالتون خوب باشه من با آقایی که می خوام ازدواج کنم ایشون اصرار دارند که من نباید کار بکنم اما من واقعاً دوست دارم که سر کار دارم و پول در بیارم و در واقع نیازهای خودم رو برطرف کنم اما نشون میده که نباید کار کنیم و فقط مرد حق داره که کار بکنه چه طور می تونم که ایشون رو قالب کنم که من هم حق کارکردن دارم و میترسم که اگر قبل از ازدواج این مشکل رو رفع کنم بعد از ازدواج به خاطر اینکه زندگیم به هم نخوره مجبور باشم که به حرف ایشون گوش بدم و سرکار نرم ممنونم از وقتی که میزارین

    1. سلام عزیزم متشکرم شما خسته نباشید بله متاسفانه مشکل شما مشکلی که اغلب زوجین درگیرش هستند و این تفکر که زن نباید مستقل کار بکنه بسیار اشتباهه. مردها فکر می‌کنم که زن باید فقط به کارهای خانه داری و امور مربوط به خانه و آشپزخانه بپردازه. شما باید در واقع این مشکل رو طوری برای همسرتون توضیح بدین که این شون قانع بشه که کار کردن شما با ضربه ای به زندگی مشترک تان نخواهد زد و دلایلی را مطرح کنید که کاملاً رضایت ایشون رو جلب کنید اگر که مشکلتون رفع شد می تونید حتما از مشاوره خوب کمک بگیرید چون که در حد جملات در سایت نمیشه به این مسئله پیچیده پاسخ داد

  4. سلام و عرض ادب
    من خیلی استرس دارم برای ازدواج و واقعا از این اتفاق ترس دارم چون به نوعی آدم از اون حاشیه امنش خارج میشه و پا به یک زندگی پر از چالش و مسئولیت می زاره. برای همین خیلی استرس دارم و میترسم با کسی که ازدواج می کنم نتونم راحت زندگی کنم

    1. سلام خدمت شما دوست عزیز. بله دقیقا همین طور هست که فرمودین. اما شما باید معیار های خودتون رو برای ازدواج انتخاب کنید و بعد با دید باز فرد مورد نظرتون رو انتخاب کنید

  5. سلام خسته نباشید. ببخشید آقایی که من باهاش رابطه دارم راضی نمیشه که بیاد مشاوره واقعا نمی دونم چطوری راضیش کنم چون واقعا برام حیاتیه که اگر باهم تفاهم نداریم سریعا متوجه بشم. سوال دوم اینکه جلسات مشاوره چقدر طول میکشه تا به اتمام برسه.

    1. سلام عزیزم بله معمولا آقایون برای جلسات مشاوره مقاومت می کنند. یکی از راه های آسونش اینه که بهشون مشاوره تلفنی و آنلاین رو پیشنهاد بدین که راحت تره. برای مورد دوم هم باید خدمتتون عرض کنم که این مورد بستگی به میزان مشکلات و سوالات موجود داره

  6. سلام ببخشید یه سوال داشتم پدر مادرم بسیار تاکیید دارن که فردی که من می خوام باهاش ازدواج کنم رو باید اون ها انتخاب کنند. کسی که بنده می خوام باهاش ازدواج کنم رو باید خودم دوست داشته باشم نه بقیه. لطفا راهنماییم کنید که چطور قانعشون کنم

    1. سلام بر شما. پدر و مادر فقط از جهت نگرانی این مسئله رو برای فرزندانشون بیان می کنند و شما باید نشون بدین که بدون دوری از هیجانات و احساسات غیر منطقی توان تصمیم گیری درست رو دارین

  7. سلام روز بخیر آقایی که من می خوام باهاش ازدواج بکنم دچار افسردگیه و هر چقدر باهاش صحبت می کنم خوب نمیشه و دلیلشم ازش می پرسم میگه نمی دونم چه مشکلی دارم که حالم بده. واقعا نمی دونم چیکار کنم ممنون میشم کمکم کنید.

    1. سلام وقت شما بخیر اگر شما نمی تونین مشکل ایشون رو حل بکنید حتما باید به یک روانشناس مراجعه کنید و مشکل رو عمیقا بررسی کنید تا قبل از ازدواج حتما این مشکل رو حل بکنید

  8. سلام من یه مشکلی دارم و اونم این هستش که همش میترسم ایده آل هایی که برای مردی که قرار هست باهاش ازدواج بکنم خیلی سخت گیرانه باشه و این باعث بشه نتونم انتخاب درستی داشته باشم و ازدواج بکنم

    1. سلام به شما. ببینید این ایده آل ها باید منطقی باشن نه چیز های دست نیافتنی وقتی این ایده آل ها رو بر اساس واقعیات و منطق بچینید مسلما دست یافتنی هستند و می تونید انتخاب خوبی رو داشته باشین

  9. سلام وقتتون بخیر من با آقایی آشنا شدم و ایشون بسیار ابراز علاقه شدیدی به من میکنن و میگن که دوست دارن زودتر با من ازدواج بکنند. خواستم ازتون بپرسم که از کجا باید بفهمم که حرفشون راسته؟

  10. سلام خانم دکتر وقت بخیر
    ۳۴سالمه ی ازدواج ناموفق داشتم و ۲سال هست که جدا شدم با خانمی آشنا شدم که که ایشون هم از همسرشان جدا شدن و البته ی پسر ۵ساله دارن حدودا ۲سالی هست که با هم در رفت و آمد هستیم و کاملا شناخت روش دارم و حتی با پسرش هم چند باری بیرون رفتیم قصد و نیتم ازدواج با این خانم هست و نیاز به راهنمایی دارم .سپاس

    1. سلام دوست عزیز
      با توجه به شرایطی که از گذشته هر دوی شما تجربه کردید،برای ازدواج مجدد حتما از مشاوره پیش از ازدواج کمک حرفه ای بگیرید .
      از طرفی اشاره نکردید که هر دوی شما علت جدایی و زمان جدایی تون چی بوده ؟
      تمام این موارد در مشاوره پیش از ازدواج باید مورد بررسی قرار بگیرد

    1. در صورتی که میزان و نوع پوشش و تفاوت های موجود در این زمینه برای هر دو خانواده قابل پذیرش و تا حد زیادی قابل احترام هستند مورد خاصی نمی‌تواند نگران کننده باشد و حتی در مواردی که موردی در این زمینه وجود داشته باشد با توجه به پذیرش و بلوغ فکری خانواده‌ها اختلاف موجود قابل مدیریت خواهد بود.
      لازم به ذکر است که اختلاف نوع پوشش حتماً باید در مشاوره پیش از ازدواج مورد بررسی قرار بگیرد و مبنای تصمیم گیری شرایط فعلی و حال حاضر باشد. به امید تغییر فرد در آینده نمی‌توان رابطه پرمسئولیتی مثل ازدواج را آغاز نمود.

  11. سلام وقت بخیر
    من با فردی ۴ ساله ک در ارتباطمو ایشون یه حالتایی داره مثلا خیلی بد دله و از هرچیز کوچیک سریع عصبی میشه و مثل ۱۰۰ سال قبل فکر میکنه…
    و تو این ۴ سال خیلی سعی کردم ک بریم مشاوره و اگه نیاز ب درمان داره درمان بشه اما حتی دکتر هم قبول نداره
    حالا از من خواستگاری کرده و حاضر نیست مشاور قبل از ازدواج هم بیاد
    من خیلی دوستش دارم بنظرتون چکار کنم؟

    1. دوست عزیز علائم هشدار مثل بد دلی و بدگمانی فرد مورد نظرتون رو در کنار علائم احتیاط مثل عدم تمایل برای شرکت در جلسات مشاوره رو حتما جدی بگیرید ، صرف دوست داشتن مجوز ورود به رابطه پر مسئولیتی مثل ازدواج رو برای شما صادر نخواهد کرد. در انتخابتون علی رغم اینکه ۴ سال گذشته بیشتر دقت کنید.

  12. سلام
    خانوم دکتر من بخاطر روابط ناموفقی ک قبلا داشتم از ازدواج میترسم و حالا خواستگاری واسم اومده و از همه لحاظ همونیه ک همیشه توی فکرم میخواستم و اگر بخوام با این ترس مقابله کنم همون مشاوره قبل از ازدواج کافیه یا باید چند جلسه خودم تنها بیام مشاوره؟

    1. دوست عزیز اگر بارها شاهد فروپاشی و ناکارآمدی روابطتون بودید و همیشه احساس می‌کنید که تابع یک الگوی تکراری و ناموفق رو در روابطتون هستید حتما نیاز هست که طرحواره درمانی رو در دستور کار درمانتون قرار بدین. البته هیچ گونه تداخلی با مشاوره های پیش از ازدواج شما نداره و تا حدودی هم اثر مثبتی بر فرآیند ازدواج و انتخاب شما خواهد داشت.

  13. سلام
    میخواستم بدونم مشاوره قبل ازدواج باید در طی جلسات خواستگاری انجام بشه یا در دوران نامزدی؟
    منو همسرم ۶ ماهه نامزد کردیم مشاوره ازدواج نرفته بودیم و یک ماه دیگه قراره عقد کنیم
    ممنون میشم جواب بدین

    1. دوست عزیز بهتر است که بعد از یک الی دو ماه که از آشنایی شما گذشته برای مشاوره قبل از ازدواج اقدام کنید.البته تا قبل از عقد هم انجام آن امکان پذیر است .در صورتی که نتایج مشاوره وتست های صورت گرفته محدودیتی برای شما ایجاد نمایند بعد از عقد نمیتوانید به راحتی در انتخاب خودتون تجدید نظر کنید.

  14. سلام خانم دکتر . من با یه اقا پسری که دوساله میشناسمش و ۸ ماهه تصمیم گرفتیم جدی باشیم و برا ازدواج حرف بزنیم و بهم گفته بودن که برا ۱.۵ سال شرایط را جور میکنن تا باخوانده تشریف بیارن . ولی متاسفانه بخاطر شررایط کاری موکوفش کردن برا دو یا سه سال بعد. و چون خانواده بنده سختگیر وو از همچین ارتباطی مخالفن من به این اقاپسره گفتم ایشونم در هر حالت تلاش میکنه که خونواده من نفهمه درحالی که کل خونواده خودش مطلع اند.و اینکه بنده با یکی از اشناهای اقا در خیابان احوال پرسی میکردم از اون طرف اومدن و بد و بیراه گفتن و یه دعوا شدید بین همکارانم که اقا بودن راه انداختن . وبعد اظهار ندامت و پشیمانی کردن که از روی علاقس. نمیدونم دیگ واقعا باید چه تصمیمی بگیرم

    1. دوست عزیز پیشنهاد میشه نوع روابط خودتون رو مدیریت کنید.نوع ارتباط شما در حال حاضر با این آقا به چه شکل و تنظیماتی اداره میشه ؟ زمان ارتباط شما برای اقدام بعدی چقدر خواهد بود ؟ صرفا بودن در یک ارتباط نامفهوم و امید به آینده میتواند برای شما آسیب هایی در پی داشته باشد.

  15. سلام روز بخیر
    میخواستم بدونم داخل جلسات مشاوره قبل از ازدواج هر مشکل ریزی ک دو طرف تو رابطه دارن رو هم میتونن ازش صحبت کنن و به کمک مشاور حل کنن یا فقط شرایط کلی دونفر و خانواده ها بررسی میشه؟

    1. دوست عزیز
      ۶ ماه دوران آشنایی برای تصمیم گیری ازدواج لازم هست. البته ساختار مشاوره قبل از ازدواج حداقل ۴ جلسه خواهد بود که به صورت فردی و زوجی به تشخیص مشاور اجرا خواهد شد.

  16. سلام من با دختر خانومی در ارتباط هستم که بسیار ادم حساسیه و ارتباط برقرار کردن با افراد جدید واسش کار سختیه. البته در ارتباط با من اینجوری نیست و خیلی راحته کنارم ولی نگرانم ک بعدا با خانوادم نتونه ارتباط بگیره و یا تو جمع های خانوادگی اصلا نتونه شرکت کنه. قبل از ازدواج برای بهتر شدنش چکاری میتونم انجام بدم؟

    1. دوست عزیز بهتر هست که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج موردی که گفتید چک بشه و اگر روانشناس هم با شما در مورد ویژگی رفتاری این خانم هم نظر بود جلسات مشاوره فردی برای بهبود این ویژگی رفتاری بسیار موثر است.

  17. سلام …
    من ۵ساله که طلاق گرفتم تواین ۵سال خاستگار داشتم ولی علاقه ای به ازدواج نداشتم .ولی الان مدتی هست که با یه پسرمجرد اشنا شدم من ۲۷سالمه و اونم ۲۹
    الان رابطمون خیلی عمیق هست واقعا عاشق همیم قصدمون ازدواجه……ولی مشکل اینجاست اون رو
    ستا زندگی میکنه دامداری دارن…منم دختر بروز شهری .
    مادرم مخالفه ماهم نمیتونیم ازهم دست بکشیم

    1. دوست عزیز حتما با توجه به سابقه طلاق شما ، اختلاف فرهنگی و عدم مخالفت خانواده مشاوره پیش از ازدواج را حتما باید انجام بدین.صرف دوست داشتن و عاشق بودن دلیل قانع کننده ای به هیج عنوان برای ازدواج نخواهد بود.

  18. سلام
    خواهر من یکبار ۱۸ سالگی ازدواج کرد و متاسفانه همسرش معتاد بود و جدا شد. و حالا بعد ۵ سال اقایی به خواستگاری خواهرم اومده ک تا حالا ازدواج نکرده و خانوادش مخالف ازدواجشون هستن. میخواستم بدونم باید همه ی جوانب رو در نظر گرفت یا همین مخالفت خانواده میتونه دلیلی باشه ک کلا منتفی بشه؟

  19. سلام
    برای ازدواج تو سنین بالا ک تصمیم ها منطقی تر هستن هم مشاوره قبل ازدواج ضروری هستش؟
    ممنون میشم پاسخ بدین

    1. دوست عزیز
      برای ازدواج در هر سنی مشاوره پیش از ازدواج بسیار ضروری خواهد بود . اجرای آزمون های مشاوره ای و مصاحبه های تشخیصی در روند تصمیم گیری شما کمک کننده محسوب میشود

  20. سلام ،من ۱۹ سالم هست خانوم هستم و طرفم ۲۳ الان حدود ۳ سال هست ک باهم رابطه داریم و رابطمون جدی هستش ولی من تو این مدت ۳بار خیانت دیدم ولی خب شدیدا اظهار پشیمونی کردن و اینکه ایشون خیلی زود قهر میکنن و نارحت میشن و خیلی کم ناز میکشن و من ادم شدیدا ذوقی و ایشون ادم منطقی هست ولی خیلی همدیگرو دوست داریم حالا با این شرایط نمیدونم تهش چی میخواد بشه ،و جفتمونم برای بهتر شدن فکر مشاور افتادیم

    1. سلام دوست عزیز هدف دوران آشنایی کسب شناخت بهتر و تصمیم گیری صحیح است با وجود شناخت بیشتر بعد از گذشت سه سال و وقوع خیانت ادامه این رابطه به شما پیشنهاد نمیشود.حتما برای برخورداری از شرایط بهتر در تصمیم گیری از مشاوره خانواده کمک بگیرید

  21. سلام وقت بخیر
    من چند روزی هست ک با پسر عموم وارد رابطه اشنایی شدم واینکه خیلی حساس وشکاک وبی اعتماد هست همش فکر میکنه من با کسی رابطه دارم البته هردو یبار ازدواج کردیم وبچه داریم از ازدواج قبلمون بخاطر اینکه دوسش دارم چند روزی این رفتار رو تحمل کردم اما الان نمیدونم چیکار کنم پدرم میگه فامیل فهمیدن ابرومون چی میشه اون میگه تو منو ول کردی بخاطر کسی حتی زمانی ک سوار اسنپ میشیم من رومو برگردونم میگه از تو اینه ذل زدی به راننده یه لحظه سکوت کنم میگه به کی فکر میکنی الانم میگم برم مشاوره میگه نه لطفا راهنمایی کنید ک به اطرافیانم چ جواب قانع کنند ای بدم برای تموم شدن این اسارت

    1. دوست عزیز حتما از مشاوره کمک بگیرید . با توجه به سابقه ازدواج هر دو و نسبت فامیلی و بد گمانی فرد مورد نظرتون هیچ اقدامی در زمینه ازدواج نکنید و حتما قبل از هر تصمیمی با مشاوره خانواده مشورت کنید.

  22. سلام من پسری۳۲ ساله هستم با دختری ۱۴ اشناشدم ازهم خوشمون اومده فقط تفاوت سنیمون زیاده اگه میشه راهنماییم کنین

    1. دوست عزیز
      اختلاف سنی بیش از ۵ سال یکی از علایم هشدار در ازدواج محسوب میشه که باید دقت ویژه ای به این موضوع داشته باشید. علی الخصوص که سن طرف مقابل هم برای ازدواج بسیار کم است و ریسک خطر این ازدواج را به مراتب بالاتر می‌برد. حتما قبل از هر تصمیمی برای ازدواج از مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید.

  23. سلام من ۲۲سالمه و توی اینستاگرام با یه پسری آشنا شدم که ۷ماه هم از خودم کوچیک تره اما اینو اوایل بهم نگفت و بعداز چندماه بهم گفت میترسیده از اول بگه و قبول نکنم.این پسر شغلی نداره و ازم میخواد ۵سال در ارتباط باشیم تا شغل مناسبی پیدا کنه و اینم بگم که اون یه شهر دیگه س که خیلی ازهم دوریم.من خودم آدم مذهبی و معتقدی هستم اما اون مذهبی نیست و میگه اعتقاد به اهل بیت داره اما خودش نماز نمیخونه و به منم میگه خودت هرطور راحتی حجاب داشته باش.این مسئله باعث شده که نتونم راجبش تصمیمی بگیرم هم آدم خوش اخلاق و مودبیه هم از یه طرف میترسم این مسائل مذهبی و اعتقادی بعدها ازهم دورمون کنه.اینم بگم که یکبار با اکانت فیک امتحانش کردم که متاسفانه بهم خیانت کرد اما قسم میخورد که میدونسته پیج فیکه و فقط چت میکرده تا بفهمه کیه بعد از اون هم تلگرام و اینستاشو به من داد تا خیالم راحت بشه که تاحالا چیزی ازش ندیدم.با این تفاسیر ازدواج من با این آقا درسته؟لطفا راهنماییم کنید

    1. دوست عزیز
      ازدواج های حاصل از بستر فضای مجازی ضریب خطر قابل توجهی دارند که باید برای جلوگیری از هر گونه آسیب و پشیمانی در آینده باید تمام متغیرهای قابل پیش بینی در ازدواج موفق قبل از هر گونه تصمیم گیری بررسی شوند. با توجه به سن شما، تفاوت های مذهبی، کوچک تر بودن سن طرف مقابل نسبت به شما و آشنایی حاصل از فضای مجازی قبل از هرگونه تصمیم گیری برای ازدواج از مشاوره خانواده حتما کمک بگیرید.

  24. سلام اگه امکانش هست منو راهنمایی کنید دارم دیوانه میشم . با یه پسری حدود ۶ ماه دوست شدم روز اول اصلا ازش خوشم نیومد هم لاغر و هم قد کوتاه داشت و بهش گفتم من به درد شما نمیخورم و قبول کرد اما بعد از مدتی دوباره شروع کرد به پیام دادن و کم کم رابطه بینمون شکل گرفت اما حالا به من پیشنهاد ازدواج داده من متوجه شدم که ایشون مدام سردرد داره و باید توی یه اتاق تاریک تنها بشبینه ساعتها باید قرص بخوره و دکترها متوجه نشدن که بیماری ایشون چی هست در هفته حداقل چهارروز به این صورت است و خونریزی معده داره و شغل کارمندی ساده ای داره و به شدت احساسی من واقعا نمیدونم باید چطوری بیان کنم که نمیتونم باید این شرایط کنار بیام. خیلی خیلی وابسته است و وقتی استرس میگیره شروع به لرزیدن میکنه و حالش بد میشه .

    1. دوست عزیز دقیقا سؤال شما با توجه به مواردی که از مورد فرد مورد نظر مطرح نمودید چیست؟ به ساده‌ترین و جرئت مندانه ترین حالت ممکن بفرمایید که نمی‌توانید با این شرایط کنار بیایید. مگر اینکه موردی به جز موارد مطرح شده وجود داشته باشد وگرنه جایی برای شک و‌ تردید در مقوله ازدواج و انتخاب سرنوشت سازی مثل ازدواج باقی نمی‌ماند.

  25. سلام من ۱۸ سالمه ۸ ماهه که ازدواج کردم امادگی بچه دار شدنو ندارم اما شوهرم و خانوادش دوست دارن ب زور راضیش کردم که به خاطر وضعیت اقتصادیمون راضی شد یه سالی صبر کنه اما بنظر خودم یه سالم کمه واقعااسترس دارم و نمیدونم چیکار کنم بحامم بچه دار بشم خودم امادگی شو ندارم و با شوهررم خیلی مشکل دارم اصلا درکم نمیکنه و فقط حرف خودشو میزنع تو هر مسئله ای حتی خونه خانوادم میخام برم بحث راه مینداره زود بیایی و… هریک ماه یا دوماه مهمونی میرم اونم خودش گاهیی نیست ب خاطر کارش و با خانوادم میرم با این وجود هزار تا حرف میزنه و یه دعوای بزرگی راه میندازه خونه دوستام نمیزاره برم شهر با خودش میرم خطاییم نکردم بهش میگم شک داری میگ ن واقعا موندم چیکار کنم هر موقع بهش میگم درکم کن فورا میگ تو منو درک کن حرفمو گوش کن…شبیه بچه ها میمونه با اینکه ۲۳ سال عمرشه

    1. دوست عزیز
      مواردی که مطرح نمودید با توجه به اینک ه در حال حاضر ۸ ماه از عمر ازدواج شما می گذرد چندان قابل حل نخواهد بود، مخصوصا اگر همسر شما در این زمینه همکاری لازم رانداشته باشد. مواردی مثل عدم تفاهم، عدم برقراری ارتباط و گفت و گو و عدم برخورداری از درک مشترک موارد بسیار مهمی در موفقیت هر ازدواج خواهد بود. با توجه به آنچه مطرح کردید این موارد در ازدواج شما لحاظ نشده است و اکنون با بچه دار شدن هر آنچنانی آنچنان تر خواهد شد یعنی بچه دار شدن تاثیری در حل مسایل فعلی نخواهد داشت. در درجه اول پیشنهاد اول گفت و گو با همسرتان و متقاعد کردن او برای حضور دو نفره در یک جلسه زوج درمانی خواهد بود و بعد می توانید برای بچه دار شدنتان یک تصمیم به دو نفره و کاملاً مشارکتی بدون اعمال نظر خانواده‌های یک دیگر داشته باشید.

  26. من ۱۸سالمه یه خواستگار دارم که ۳۰سالشه از همه لحاظ عالیه هم اخلاق هم شغل هم خوانواده
    و اینکه دوستش دارم
    مشکلم فقط سنشه به نظرتون در اینده ممکنه مشکلی پیش بیاد؟

    1. دوست عزیز
      در شرایط حاضر سن یکی از فاکتورهای مهم محسوب می‌شود که می‌تواند تأثیرات زیادی در رضایت مندی زناشویی و موفقیت ازدواج شما داشته باشد. اما همانطور که گفتم یکی از فاکتورهای مهم است اما تعیین کننده نخواهد بود. اگر سایر موارد و معیارهای شما با کمک مشاور پیش از ازدواج مورد بررسی قرار گرفته، به خودی خود سن عامل مشکل سازی محسوب نخواهد شد.

  27. سلام وقتتون بخیر من دختری هستم بیستو یک ساله و از کودکی به نوه عموم علاقه داشتم تا اینکه ایشون پارسال اومدن خواستگاری من ولی بهشون جواب منفی دادم چون اصلا شرایطشو نداشتن ن سربازی رفته بودن و ن شغل درست و حسابی داشتن(دانشجو بودن) ولی وضع مالی خانوادگیشون خوب بود خانواده من بهشون گفتن ما دختر داریم و در خونمون رو ب همه بازه هروقت شرایط پسرتون بهتر شد بیاین . من خیلی با ایشون سنگین برخورد میکردم و کلا دختر سرو سنگینی هستم و از طرفی هم بهم میگفتن هر چقدر بیشتر بهش بی محلی کنی بیشتر میاد سمتت(متاسفانه من این حرفو بد برداشت کرده بودم جوری ک حتی جواب سلامشونو به زور میدادم) ایشون هم ادم سبکی نبودن ولی جوری رفتار میکردن ک مشخص بود روی من کراش دارن .ولی خب این چند مدت خیلی رفتارشون سرد شده بود حتی با خانوادمم مثل قبل برخورد نمیکردن و کلا خیلی رفتارشون بد شده بود تا اینکه فهمیدم گفته که من فکر میکنم نیلما از من متنفره و اگه به همین رفتاراش ادامه بده من دیگه نمیخوامش چند مدت بعد هم فهمیدم ک تازگیا ی دوست دختر هم دارن جوری ک خانوادشون در جریانن .من خیلی سعی میکنم برام مهم نباشه چون دلم میخواد تمام وقتمو صرف آینده ام کنم وعلاقه ی شدیدی ب درس خوندن دارم ولی از طرفی هم دلم نمیخواد ایشونو از دست بدم مامانم بهم میگه موقعیت های خیلی بهتری برای تو هست ولی هر وقت احساس میکنی ک نمیتونی تحمل کنی بگو‌ک الکی بهشون بگم خواستگار داری اگ بخوان میان جلو من واقعا موندم چیکار کنم از طرفی دلم نمیخواد متاهل بشم چون واقعا به نظرم هنوز زوده و از طرفی هم دلم نمیخواد ایشونو از دست بدم ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. دوست عزیز
      با توجه به اینکه ۲۱ سال دارید و به ادامه تحصیل علاقه مند هستید ، با مشورت خانواده و اولویت های زندگی تون رو مشخص کنید و با انتخاب آگاهانه به دنبال ساختن آینده بهتری برای خودتان باشید. زندگی محل انتخاب است و در بسیاری موارد نمیتوان همه گزینه ها را با هم داشت.

  28. سلام خانم دکترومتشکرم از سعه صدر شما
    آقا پسری ۴ماه قبل ازطریق خاله ومادرشان ابراز علاقه وازدواج بادخترم رابیان کردند وبارفتن به مشاوره وچند جلسه دیدارباهم دربیرون ازمنزل گفتند مابه هم علاقه داریم وجلسه خواستگاری برگزارشد طبق رسوم و…
    برای عقد ومحرم شدن خیلی عجله دارند واحساسی عمل می کنند ومن وخانمم دلیل عجله وشتاب ایشان رانمی فهمیم.متاسفانه دخترم نیز بااوهمراهی می کند وحتی می گوید نگرانم که این سنگ اندازی وتعلل شمادررفتار ایشان پس از ازدواج تاثیر بگذارد ومراتحت فشار قراردهد ومرااذیت کند.
    حال بااین اوصاف بفرمایید دخترم که ادعادارد کاملا اوراشناخته وبه هم علاقه دارند درست فکرمی کند وبااین نگرانی شناخت ازایشان دارد؟
    من وخانمم وحتی مادر داماد میخواهیم شناختشان کامل تر شده وباشناخت بهتر ودورازاحساسات هیجانی به عقد همدیگر در آیند.

    1. دوست عزیز
      با توجه به این که حداقل دوره آشنایی برای کسب شناخت ۶ ماه محسوب می‌شود و شما در شرح حال مختصری که عنوان نمودید چهار ماه از آشنایی فرزندتان با فرد مورد نظر نمیگذرد. از طرفی سن هر دو طرف فاکتور تعیین‌کننده‌ای برای برخورداری از یک توانمندی شناختی و کسب آگاهی های لازم خواهد بود که اشاره به سن دو نفر ننمودید. به نظر می‌آید صرفاً عجله و عقد در چنین شرایطی توصیه نمی‌شود و شناخت این دو نفر بیشتر از آن که حاکی از منطق باشد برگرفته از احساسات گذرا در طول این ۴ ماه بوده است.

  29. سلام من بیست سالم هس همه میگن توسن ازدواجم ولی من واقعابه این درک نرسیدم که بایدتشکیل خانواده بدم مفهوم خانواده داشتن وهمسردرکنارت داشتن برام خارج ازدرکه راستش چون دیدفلسفی به همه چیزدارم دوسه سالی هس دچاریه مشکل جدی شدم میدونم شایدبراتون افکارم مسخره وبچگانه باشه ازوقتی فهمیدم معنای ازدواج چیه وبچه چه جوری به وجودمیادتصمیم گرفتم هیچ وقت تواین کارکثیف سهمی نداشته باشم یعنی این کارروکثیف ونجس میدونستم وهمین طورازهمون موقع هروقت اسم ازدواجومیشنیدم یادش می افتادم واحساس بدی نسبت به پدرومادرم واینکه ازچه راه بدی خودم متولدوتمام انسانهامتولدشدندحتی انسانهایی که باهاشون دررفت وآمدبودم پیدامیکردم برای همین تصمیم گرفته بودم هیچوقت ازدواج نکنم حتی بعدهادنبال فلسفه این امررفتم ووقتی دریافتم ازدواج آدمااززمان آدم وحواازخوردن یک میوه که گناه محسوب شده بودشروع شده فهمیدم ازیک اشتباه همه آدمابه وجوداومدندووقتی میدیدم آدمابه دنیامیاندودچارگناه میشن تصمیم گرفتم بچه ای به دنیانیارم چون هرآدمی که به دنیامیادبه این دنیای فانی وبی ارزشی که واقعابهش تعلق نداره وابسته میشه که هیچ حتی گاهی دچارگناهانی میشه ومیره توجهنم و…نمیخوام بچه ای بیارم که سوال داشته باشه که چه جوری به وجودآمدم ومن نتونم رک وراست پاسخشوبدم درکل تااسم خواستگاروازدواج میادحالت رقت انگیزوبدی بهم دست میده که دیگه قادربه کنترل کردن چنین احساساتی نیستم وخواستگارموکه ردمیکنم اینقدرمادرم جوش وغصه میخوره ومیگه توداری بااین افکارت خودتوبدبخت میکنی آیندتوخراب میکنی مابمیریم تنهامیمونی ولی من ازدست مادرم راحت نیستم چون منوبه حال خودش رهانمیکنه وقتی خودم ازدواج روزشت میدونم کاری به این ندارم که این کارازنظرشرعی درسته وسفارشات زیادی هم بهش شده وتنهاچیزی که آزارم میده اینه که این رابطه جنسی که کارکثیف ورقت انگیزی هس روانجام میدن واین فقط برام مهمه وتازمانی که یه دلیل قانع کننده ودرستی برای نادرستی افکارم که مدتهاست اصول اعتقادی وذهنیتم راشکل داده اندپیدانکنم هرگزقصدازدواج نمیکنم وفراری هستم ازش وچیزی که این وسط آزارم میده اصرارپدرومادرم به ازدواج کردن من علارقم بی میلی ام است واقعابرسردوراهی هستم راهنماییم کنین ممنون میشم

    1. سلام
      دوست عزیز حتما با یک مشاور صحبت کنید و اجازه بدین نقطه نظرات شما رو بشنوند و با هم تحلیل کنید.مواردی که گفتید نیاز به بررسی و ریشه یابی در کودکی شما و البته بررسی وضعیت خلقی شما داره . به طور کلی در چنین مواردی نمیتوان در قالب یک کامنت راهنمایی یا راهکاری ارایه داد.

  30. سلام خانم دکتروقت شمابخیر من حدوددوسال ونیم باآقایی درارتباطم که دردوشهرمتفاوتیم ایشون ازخانوادش بخاطر شرایط پدرش نمیتونه مادرشوترک کنه ازطرفی ازنظرمالی ضعیف هستش امابشدت دورهمی خانوادگی دارن بادخترخاله وپسرخاله هاش ازنظرحجاب خانم های فامیلش خیلی بازهستن وخیلی باهم راحتن هرچندوقت یکبارباهم میرن ویلاخارج ازشهروهمگی مشروبات الکلی میخورن واصلابااین موضوع مشکلی ندارن اماخانواده من مذهبی هستن وخودمن نمیتونم بپذیرم که انقدروابطش باخانوم هاراحت باشه وازاین مهمونی هام خوشم نمیاد اصلا اماازطرفی دوسش دارم نمیدونم چیکارکنم
    شماچه راهکاری میدین؟ممنونم

    1. سلام
      دوست داشتن با وجود اختلاف نظرهای اساسی موجود برای تصمیم و انتخاب ازدواج اگر شرط لازم باشد ولی کافی نیست. مواردی که گفتید مهم و غیرقابل چشم پوشی هستند . برای کمک به انتخاب صحیح و حداقل ریسک در انتخاب ازدواج حتما با یک مشاور پیش از ازدواج مشورت کنید.

  31. سلام روزتون بخیر
    ببخشید بنده ۳۲سالم است و مدرک فو ق لیسانس دارم و مورد ازدواج خیلی زیاد داشتم ولی یک مقدار سخت پسند شدم به شدت والان یک مورد پیش امده که اقا پسر ۳۲سالش و مدرک لیسانس داره و ماشین و خانه ۶۰متری داره ولی پدرش فوت شده و مادر هم نداره من ساکن قزوین هستم و اقا پسر ساکن تهران و همشهری هستیم به خاطر کار به تهران مهاجرت کرده و من یک مقدار بادور بودن مسافت مشکل دارم و یک با باهم صحبت کردیم و پسره بد نبود ولی در دیدار اول به دل من نچسبده گفتم زمان بدید که من فکر کنم و هی تماس گرفتند بردارم گفت یک جلسه هم بیاد باهاش صحبت کنم
    و بعد گفت شماره تماس بدید که باهم اشنا بشن من گفتم یک مقدار زمان بدید و بعد از یک ماه زنگ زدند و ما چون مسافرت بودیم گفتم بعد از سفر ۲۰روز بعد زنگ زدن و خواستن باهم صحبت کنیم که من ازمون استخدامی داشتم گفتم بعد از ازمون تمر کزم رابزارم رو ازمون بعد ان ها ناراحت شدن گفتند ما را سرکار گذاشته و من عذاب وجدان گرفتم خدا شاهده قصدم اذیت طرف مقابلم نبوده فقط میخواستم فکر کنم و تصمیم گرفتم به خواهر پسر پیام بدم و ازشون عذر خواهیکنم

  32. ببخشید پیام طولانی شد و ادامه دادم واقعا دوست ندارم کسی از دستم ناراحت بشه و خواهرشون گفتند که اره خواهر و برادر بزرگ من ناراحت شدن ناتنی هستند که اگر از اول نظرش منفی بوده میگفت چرا مارا سر کار گذاشته و چقدر خوب که شما پیام دادید و دادشه من از کسی خوشش نمیاد بالاخره از یکی خوشش امد و کلی این حرف ها گفتم نگید دختره چه بی ادب و فلان من فقط خواستم اگر دلخوری پیش امده رفع بشه و ایشون گفتند برار بعد از امتحان من باهم صحبت کنیم گفتم یک وقت فکر نکنند طرف چقدر پروه خودش پیام داده به نظرتون کاراشتباهی کردم به خواهرشون پیام دادم بد به من سر کوب نزنند دختره خودش پیش قدم شد لطفا من را راهنمایی کنید تشکر

    1. سلام
      دوست عزیز برای شناخت فردی که با قصد ازدواج با شما آشنا شده باید برنامه ریزی می‌کردید و جواب به موقعی می‌دادید که این کار رو انجام ندادید و الان شرط ادب تماس و ارائه حداقلی از اطلاعات به منظور مشخص کردن موضع خودتان در برابر این پیشنهاد هست.حتما پیشنهاد میکنم از یک مشاور برای مدیریت و تنظیم هیجان خودتون کمک بگیرید چون من سوال شما رو چیزی فراتر از آنچه مطرح کردید میبینم.

  33. سلام وقت بخیر خسته نباشید
    من یه مشورت میخوام
    من ۲۲ سال سن دارن و الان ترم اخر دانشگاهم و از پاییز میرم سر کار (معلمی) تازگیا یه خانمی رو دنبال میکنم توی شبکه های مجازی ایشون معلم هستن و ۲۳ سال سن دارن همشری هم هستن رشته اشون مثل خودمه ولی دو ساله کار تدریس رو به صورت رسمی شروع کردن الانم فک کنم دارن برا ارشد میخونن. الان به نظر شما من به ایشون ابراز علاقه کنم کار منطقی هستش؟ اگه اره چطوری بگم؟

    1. سلام
      با توجه به وجود اشتراکات و نقاط مشابهی که در بررسی اولیه انجام دادید ابراز علاقه خیر ولی مطرح کردن تمایل شما برای آشنایی بیشتر و شناخت با هدف ازدواج پیشنهاد میشود. البته رعایت شئونات و اصول ابتدایی آشنایی با یک خانم را حتما در نظر بگیرید.

  34. سلام روزتون بخیر. ببخشید من ازتون راهنمایی درباره پیش از ازدواج می‌خواستم. من دانشجو معلم هستم و متولد ۱۳۸۰. خواستگاری دارم که ایشون متولد ۱۳۷۶ هستن و بسیار از لحاظ ایمان و شخصیت و خانواده عالی هستن. فقط مشکل من شغلشونه. ایشون نیروی دریایی هستن و خب با توجه به این فقط یه سری شهرای خاص باید برن سرکار و خب منم معلمم و باید برم همونجاها… جدای از این، مسئله دوری از خانواده رو نمیدونم بتونم باهاش کنار بیام یا نه… من تا حالا از خانواده‌م جدا نبودم و دوری برام سخته. از طرفی نگرانم نکنه بعد از ایشون موردی به خوبیشون نیاد و بعد پشیمون شم. ممنون میشم کمکم کنید🙏🏻🌹

    1. سلام
      انتخاب به دلیل ترس از آینده و نداشتن مورد بهتری به طور حتم انتخاب مناسب و معقولی نخواهد بود، ترس منبع صحیحی برای تصمیم گیری و انتخاب نیست. مواردی که نام بردید به لحاظ مسافت، محل کار و دوری از خانواده موارد مهمی هستند که حتما باید در مورد آنها بیشتر فکر کنید، با مشاور مشورت کنید و سپس تصمیم بگیرید.

  35. سلام وقت بخیر
    من دوساله یا یه فردی در فضای مجازی آشنا شدم من۲۴ لیسانس و ایشون ۲۸ساله لیسانس داره ،بعد یک ماه از آشناییتون بهم گفت که ده سال پیش اعتیاد داشته و دوسال و نیم طول کشیده و الان ده ساله که ترک کرده و تا سیگار میکشه که با اصرار خودم الان یه سال و نیمه که دیگه سیگار هم ترک کرده از هم دوریم و در دوشهر مختلف هستیم و دوبار همو‌فقط دیدیم
    پسر معقول و مهربانی و درک متقابل داره قصدش ازدواج و قراره بیاد شهری که هستم کار کنه و منو به خانواده معرفی کنه ولی من به خاطر سابقه اعتیادی که قبلاً داشت از آینده میترسم
    چندبار من ایشونو ترک کردم ولی علاقه که بهشون دارم نمیتونم ازشون جدا بشم به نظرتون من چه تصمیمی بگیرم ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. دوست عزیز
      با توجه آشنایی شما که در فضای مجازی رخ داده و آشنایی کمی که با یکدیگر دارید، چون طبق گفته خودتان دو مرتبه یکدیگر را ملاقات کردید و از طرفی ایشان سابقه سو مصرف داشته اند پیشنهاد میشود قبل از هر گونه اقدامی پیرامون ازدواج و تصمیمی در این زمینه با مشاوره خانواده برای انجام مشاور قبل از ازدواج مشورت کنید .

  36. سلام خسته نباشید
    من ۲۱ سال سن دارم و با دختری که ۲ سال از من بزرگتر هست اشنا شدم
    ۲ سال باهم در مرحله اشنایی بودیم و هردویمان کار میکنی و شاغل هستیم و درامد داریم ولی چیزی که بدیهی هست اینه که کار ثابت و استخدامی امکان ندارد چون سربازی را ۲ سال دیگر باید طی کنم و درباره سربازی و مشکلاتی مانند ۲ اموزشی و … تحقیق کردیم و مشکلی نداریم
    خیلی هم باهم صحبت کردیم درباره اینده و مشکلاتی احتمالی که قرار است اتفاق بیوفتد و راه حل های احتمالی هم در نظر گرفتیم
    به نظر شما برای ازدواج در مرحله اشنایی ۲ خانواده و گذاشتن اسم روی همدیگر کار صحیحی هست؟

    1. دوست عزیز
      دو سال زمان آشنایی، مدت قابل قبولی است که قدم بعدی را برای شناخت بیشتر و ورود خانواده های طرفین بردارید. بعد از کسب شناخت های لازم و آشنایی خانواده ها و هم جهت بودن معیارهای شما دو نفر قدم بعدی در جهت ارتباط رسمی طی میشود. البته منظور شما از اسم روی همدیگر گذاشتن اگر علنی و رسمی کردن رابطه باشد در این مرحله اقدام صحیحی خواهد بود.

  37. سلام خسته نباشید
    دختری هستم ۲۶ ساله زمانی که ۱۸ سالم بود عقد کردم و طلاق گرفتم البته باکره هستم بعد از اون دیگه علاقه ای به ازدواج در ایران نداشتم و الان با آقایی آشنا شدم که ایشون ساکن آمریکا هستند با من مهربانند و به خاطر من بعد از ۹ ماه آشنایی آنلاین اومدن ایران و خواستگاری اضافه کنم که ایشون شمالی هستند و بنده ساکن یکی از شهر های مرکزی ولی از نظر خانوادگی نزدیکیم و با مادرشان که آشنا شدیم خیلی مهربان بودند و منو دوست داشتند
    مشکل ما این هست که هر ماه یکبار دعوا درباره گذشته ی من دارند که همه گذشته رو کامل بگو و من میدانم شما رابطه داشته اید و این موضوع را بگو آیا میشه این موضوع رو درست کرد و به دعوا ها خاتمه داد یا خیر ؟

    1. دوست عزیز
      حتماً پیشنهاد می شود قبل از اتخاذ تصمیم مناسب از مشاوره خانواده و یا مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید. سوالات علت تعارضات تکراری شما می‌تواند دلایل فراوانی داشته باشد که باید در جلسات مشاوره به آنها پرداخته شود.اگر علت تعارضات تکراری و سوالات همسرتان در رابطه با گذشته شما مشخص شود می توان به این سوال پاسخ داد که آیا این دعوا تکراری خاتمه می یابد یا خیر؟

  38. سلام وقتتون بخیر
    ازتون مشورت میخوام
    من دخترم و ۱۶ سالمه و با یه پسر ۲۰ ساله به طور مجازی آشنا شدم و ۷ ماهه ک همو میشناسیم و با هم به صورت حضوری میریم بیرون و خانواده ی اون منو میشناسن و باهاشون حرف زدم ولی خانواده ی من از وجود اون هیچ اطلاعی ندارن چون دوست دارن من با یه دکتر یا مهندس ازدواج کنم و اون کار ثابتی نداره و تو یه روستای بزرگ مشغول بنایی و نانوایی هست
    و قصد ازدواج داریم
    (در شهر ما دخترا در سن ۱۶ ۱۷ سالگی نامزد و در سن ۱۸ به بالا ازدواج میکنن)
    الان نمیدونم باید چجوری اونو به خانوادم معرفی کنم و بگم چجوری همو میشناسیم چون خانوادم مذهبی هستن و اگه بگم مجازی باهاش آشنا شدم ممکنه کل زندگیم به هم بخوره.
    و اون هم میگه چون کار ثابتی نداره و سربازی هم نرفته فعلا خاستگاریم نیاد تا ۱ سال دیگه ک کاراش درست شده باشه و مادرش هم میخواد ک امسال ما با هم نامزد کنیم و اصطلاحا نشون بزارن
    الان باید چیکار کنم تو این شرایط؟
    لطفا راهنماییم کنید

    1. دوست عزیز
      با توجه به شرایط سنی شما و شرایط شغلی فرد مورد نظرتان و همچنین بافت مذهبی خانواده شما ادامه این ارتباط حتما باید توسط خود شما مورد ارزیابی جدی قرار بگیرد. شما می فرمایید با توجه به باورهای مذهبی دوستی مجازی برای خانواده شما بی معنا خواهد بود از طرفی حتی اگر در فرهنگ شما ۱۸ سالگی برای ازدواج دختران سن مناسبی است، شما دو سال زودتر در ارتباطی هستید که فرد مورد نظر موارد لازم را از دیدگاه خانواده شما ندارد. ادامه این رابطه توصیه نمیشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت آنلاین
نوبت تلفنی
نوبت حضوری