- ۱۳۹۹-۱۰-۰۸
- دکتر ترانه موذنی
- دیدگاه: 0
- همه ی مقالات
دوپامین یک ماده شیمیایی عصبی (در مغز پیامرسان عصبی و در خون نقش هورمون) حیاتی در بدن ماست. که روی سطح توجه حرکات بدن و همچنین تنظیم خلق و خو تاثیر قابل توجهی می گذارد. افزایش دوپامین در مناطق خاصی از مغز که به مراکز پاداش معروف هستند باعث ایجاد حس سرخوشی (پاداش)، لذت، شوق و اشتیاق و بهتر شدن حالت شخص می شود. به زبان ساده دوپامین یکی از مهمترین هورمون های مسئول احساس خوب در بدن ماست. برای همین است که داروهای دوپامینرژیک به صورت عمده مورد سوء استفاده قرار میگیرند.
برای افزایش سطح این هورمون دوست داشتنی در بدن راه های طبیعی زیادی وجود دارد که به تعدادی از آنها اشاره خواهم کرد.
7 راه برای افزایش دوپامین
۱) ورزش کنید
فعالیت های جسمانی مخصوصاً تمرین های هوازی علاوه بر بالا بردن سطح دوپامین باعث ترشح هورمون اندروفین در بدن و بهبود خلق و خو می شوند. بسته به توان، چند دقیقه تمرین هوازی و فعالیت ورزشی منظم می تواند مثل معجزه عمل کند همچنین شما را از خطر ابتلا به پارکینسون محفوظ نگه دارد.
۲)خواب کافی داشته باشید
در اوایل صبح به صورت طبیعی میزان بیشتری دوپامین در بدن ترشح می شود هر چه می گذرد، میزان دوپامین پایین میآید. کمبود خواب با مختل کردن این الگو باعث کم شدن میزان دسترسی گیرنده های دوپامین در مغز میشود که بی حالی، کاهش تمرکز و عدم هماهنگی شناختی را به دنبال خواهد داشت . اگر در طول روز می خواهید تجربه بهتر و سرزنده تری داشته باشید حتما ۸ ساعت خواب شبانه را در برنامه خود در نظر بگیرید.
۳) موسیقی فاخر گوش کنید
برای گوش هایتان ارزش قائل شوید. تغذیه شنیداری را فراموش نکنید. آهنگ شاد با فرکانس متعادل گوش دهید. چه راه سریع تر و آسان تر از موسیقی برای تجربه حس شادی و سرزندگی وجود دارد؟
۴) از نور خورشید استفاده کنید
کمبود نور می تواند منجر به کاهش فعالیت انتقال دهنده های عصبی بشود. تحقیقات نشان میدهد افرادی که بیشتر در معرض نور خورشید قرار میگیرند سطح بیشتری از دوپامین را در بخش لذت و پاداش مغز خود دریافت می کنند. این مطلب بی ارتباط با ابتلا به افسردگی فصلی( SAD) که در اثر کمبود نور در فصلهای پاییز و زمستان شیوع بیشتری پیدا می کند نیست.
۵)مصرف چربیهای اشباع شده را به حداقل برسانید
چربیهای اشباع شده مثل چربی حیوانی، محصولات لبنی پرچرب ،روغن نارگیل،روغن پالم در صورتی که زیاد مصرف شوند میتوانند گیرنده های دوپامین را به مغز را مختل کنند.
۶)پروتئین بیشتر مصرف کنید:
پروتئین ها از اجزای کوچکتری به اسم آمینو اسید یا اسید آمینه تشکیل میشوند .۲۳ نوع مختلف اسید آمینه وجود دارد که خیلی از آنها را بدن می تواند تولید کند ولی بعضی از آنها فقط از راه تغذیه دریافت میشوند. یکی از این آمینو اسیدها به نام تیروزین نقش مهمی در تولید دوپامین دارد.
خوردن غذاهای سرشار از پروتئین نه تنها مقاومت شما را در برابر استرس بیشتر می کند بلکه احساس بهتر و روحیه قوی تری به شما می دهد. این ماده به صورت طبیعی در غذاهای حاوی پروتئین مثل گوشت قرمز، بوقلمون، تخممرغ ، سویا و غیره وجود دارد.
۷) از مکمل های غذایی استفاده کنید
اگر بدن شما کمبود مواد معدنی و ویتامین های ضروری داشته باشد در تولید دوپامین با مشکل مواجه میشود. مصرف حد معقولی از ویتامین D، منیزیم، امگا ۳ و غیر را روزانه فراموش نکنید.
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
